Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διοργάνωση ASTA Global Convention 2020, η οποία περιελάβανε παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικές και επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και ψηφιακή έκθεση. Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων στις ΗΠΑ (ASTA) και απευθυνόταν στα μέλη της, τουριστικά γραφεία και διοργανωτές ταξιδιών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, με σκοπό να τα ενημερώσει για τις νεότερες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά, αλλά και για διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε στην διοργάνωση, μετά από την συνεργασία της Ομοσπονδίας FedHATTA με την ASTA.
Τα τουριστικά γραφεία και οι τοπικές και διεθνείς Ενώσεις τους πρωτοστάτησαν στο Global Convention, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την σπουδαιότητα του ρόλου τους στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι, ως δημιουργού του τουριστικού προϊόντος αλλά και διακινητή του προς τον ταξιδιώτη.
Η Ελλάδα συμμετείχε με μια πολυεπίπεδη παρουσίαση. H FedHATTA ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ASTA, δημιούργησε ένα video το οποίο παρουσίασε στα μέλη της ASTA προορισμούς της χώρας, αλλά και μια σειρά από θεματικές ενότητες (γαστρονομία, οινογευσία, κρουαζιέρα, yachting, δραστηριότητες, πολιτισμός, incentives, MICE κ.ά.).
Ο ΕΟΤ παράλληλα δέχτηκε τους επαγγελματίες στο ψηφιακό περίπτερο το οποίο λειτούργησε από τις 25 έως και τις 28 Αυγούστου, από την Μαρία Κριθαριώτη και τον Κωνσταντίνο Χαροκόπο (αναπληρώτρια προϊσταμένη, και προϊστάμενο του γραφείου Νέας Υόρκης, αντίστοιχα), οι οποίοι πληροφόρησαν τους επισκέπτες στις δεκάδες Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τα συνηθέστερα ερωτήματα που τέθηκαν στο περίπτερο αφορούσαν αφ’ ενός τα μέτρα στο πλαίσιο της πανδημίας, αλλά και για προορισμούς της νησιωτικής αλλά και ηπειρωτικής Ελλάδας, μορφές εναλλακτικού τουρισμού κ.ά.
Ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Η θερινή περίοδος του 2020 είναι μια από τις κρισιμότερες που έχουμε αντιμετωπίσει. Παρ’ όλα αυτά ακολουθούμε την ροή των γεγονότων, αναλαμβάνοντας δράση και αναζητώντας ευκαιρίες για εξωστρέφεια. Η διοργάνωση της ASTA έχει μεγάλο κοινό, όχι μόνο στην Βόρεια Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η συνέργειά μας σύντομα θα αποδώσει καρπούς, και θα έχει συνέχεια στο άμεσο μέλλον».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments