Σήμερα (Παρασκευή) στην Πιερία θα συμβεί κάτι σπουδαίο. Ξεκινά το Φεστιβάλ Ολύμπου που ήδη συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής και φέτος ξεκινά το άλλο μισό του αιώνα, καθώς είναι η 51η πρώτη διοργάνωση. Είναι το σπουδαιότερο πολιτιστικό και τουριστικό κατόρθωμα της Πιερίας καθώς δεν είναι εύκολο να συντηρήσεις έναν θεσμό τέτοιας εμβέλειας μακριά από το κέντρο, όταν η πρόσβαση σε επιχορηγήσεις και χορηγίες είναι περιορισμένη. Ωστόσο οι άνθρωποι της Πιερίας τα κατάφεραν, αναπτύσσοντας έναν σπουδαίο θεσμό που βελτιώνει θεαματικά τη φήμη της περιοχής, ενώ συμβάλει στην τουριστική της ανάπτυξη. Πράγματι το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι κάθε χρόνο ένας σημαντικός λόγος να επισκεφτείς την Πιερία, να κάνεις καλοκαιρινές διακοπές στη σκιά του Ολύμπου και να απολαύσεις εξαιρετικές μουσικές και θεατρικές παρατάσεις, καθώς και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού.
Όπως προαναφέραμε, η πρεμιέρα του φετινού 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, γίνεται σήμερα Παρασκευή με την εικαστική έκθεση του Αστέρη Γκέκα «Προσωπική μυθολογία», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 8μμ στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου, με ελεύθερη είσοδο.
Ακολουθούν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, δεκάδες εκδηλώσεις πολιτισμού σε ιστορικούς χώρους της περιοχής, με επίκεντρο το αρχείο θέατρο στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίον. Δείτε πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ: https://festivalolympou.gr/el/
«Το φετινό φεστιβάλ έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική χάρτα της Πιερίας το καλοκαίρι. Δεν αφορά όμως μόνο την Πιερία, αφορά όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχοντας και την υποστήριξη του περιφερειάρχη μας, το στηρίζει, οικονομικά και ηθικά» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.
Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Παπαχρήστος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυναμική που αναπτύσσει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ με νέες, καινοτόμες ιδέες και θεσμούς, όπως ο θεσμός της τιμώμενης χώρας. «Ένα φεστιβάλ που κρατάει 50 χρόνια, σημαίνει ότι κάτι σημαντικό προσφέρει, που προσεγγίζει το ενδιαφέρον των πολιτών. Για μας τους Πιεριείς το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ο πολιτιστικός μας πλούτος. Ο Όλυμπος, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πιερίας, σηματοδοτούν την ιστορική μας διαδρομή, συνδέουν το χθες με το σήμερα και κατευθύνουν την πορεία μας στο αύριο. Θα μπορούσε το Φεστιβάλ Ολύμπου να είναι το εμβληματικό φεστιβάλ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με έδρα το αρχαίο θέατρο του Δίου. Την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων. Ας αναλογιστούν την αξία και τη σημασία αυτής μας της πρότασης, οι αρμόδιοι».

Info…

Οι φωτογραφίες είναι από την συνέντευξη τύπου και από πρόσφατη επίσκεψη μας στα γραφεία του ΟΡΦΕΟ (Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου) όπου ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια δημοσιογραφικού ταξιδιού στην Πιερία που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής προώθησης Wise Ram

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments