Μετά από μια περιήγηση ενός χρόνου σε 9 πόλεις και ένα “διάλειμμα” 2 ετών, η πρωτότυπη έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του Château Nico Lazaridi πάει στην Κρήτη!
Για δύο μήνες, ξεκινώντας από τα Χανιά και μετά στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την Ελούντα, επιλεγμένοι ζωγραφικοί πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi θα εκτίθενται σε χώρους γαστρονομίας ενώ παράλληλα θα πλαισιωθούν από γαστρονομικά events.
Από την 1η ως και τις 17 Ιουλίου, το ART & WINE ON THE MOVE φιλοξενείται στο εστιατόριο ΟΙΝΟΑ (φώτο) στο κέντρο της πόλης των Χανίων!
Το μοναδικό project που συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, δίνει την ευκαιρία στους ανά την Ελλάδα οινόφιλους να θαυμάσουν από κοντά πίνακες που θα έβλεπαν μόνο στην επίσκεψή τους στο οινοποιείο της NICO LAZARIDI στην Δράμα, μαζί με εκλεκτούς οίνους και ξεχωριστές γεύσεις!
Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château» αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rosé Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν.
Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Χάρη στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE, εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου.
Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Γιώργος Ταξίδης και Γιάννης Νίκου. Οι περισσότεροι δημιούργησαν έργα ανθρωποκεντρικά, πίνακες που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments