Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, στο 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά, την προσεχή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Στόχoς του φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.
Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην Ελλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά το Σάββατο 6 Ιανουαρίου).
Το 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) τιμή εισόδου 5,00 € (με κρασί) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

Και Balkan Street Food
Σε συνεργασία με το Σωματείο street foods in Greece, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το περίφημο σέρβικο χάμπουργκερ Pljeskavica καθώς και ξεχωριστές γεύσεις, με συνταγές των Βαλκανίων.

…στη σκηνή ανεβαίνουν :
• η ΜΠΑΝΤΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
• η KASTORIA BRASS BAND ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
• η ΧΑΛΚΙΝΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ
• η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
• η ORCHESTRA KRISTIJAN AZIROVIC ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
• ο SINISA TRUBAC STANKOVIC ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments