Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου πραγματοποιήθηκε, για 5η συνεχή χρονιά από 1 έως 13 Αυγούστου στη Χίο και το γειτονικό νησί των Οινουσσών αξιοποιώντας, όπως κάθε χρόνο, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με συναυλίες εργαστήρια και ποικίλες δράσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, το Μουσείο Μαστίχας Χίου, το κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο, το Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας ή ο Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μεστά.
Κατά τη διάρκεια των 13 ημερών που διήρκησε η φετινή διοργάνωση παρουσιάστηκαν 9 διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις σε 11 ξεχωριστές τοποθεσίες, εργαστήρια, masterclasses και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, τις οποίες παρακολουθήσαν πάνω από 2000 επισκέπτες συνολικά. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους τηρώντας αυστηρά τα προβλεόμενα μέτρα για τη δημόσια υγεία, ενώ για άλλη μία χρονιά το νησί της Χίου έγινε διεθνής προορισμός για καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και λάτρεις της μουσικής και των τεχνών.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 120 μουσικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές από Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Μαρόκο, Ρωσία, Ιαπωνία.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που πλήθος κόσμου και τοπικές ομάδες υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Χίου την μικρή Αμάλ (φώτο), σύμβολο όλων των παιδιών προσφύγων, στο πλαίσιο του διεθνούς πρότζεκτ “The Walk”.
Επόμενο ραντεβού στη Χίο από 18 έως 27 Οκτωβρίου 2021 με συναυλίες, εργαστήρια και ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν οι Olga Holdorff – Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments