Κείμενο – φωτογραφίες : Εβελίνα Παπαδοπούλου, Ραφαέλα Σταγιοπούλου

Αύγουστος 2021 και ο κορονοϊός είναι στα «χάι» του. Που μπορεί να πάει μια εμβολιασμένη φοιτητοπαρέα διακοπές, η οποία διαθέτει χαμηλό budget αλλά και επιθυμεί να παραμένει κάθε δευτερόλεπτο ασφαλής ; « Η Σκόπελος δεν είναι για εσάς, θα βαρεθείτε !», « η Σκόπελος είναι οικογενειακό νησί, τι να κάτσεις να κάνεις εκεί 20 χρονών παιδί ;», και πολλά ακόμη τέτοια παρόμοια σχόλια συνηθίζει κανείς που δεν είναι παντρεμένος ή συνταξιούχος να ακούει πριν επισκεφτεί τελικά το φημισμένο νησί των Σποράδων. Κι έτσι λοιπόν λέμε, δε βαριέσαι, κάθε νέο μέρος είναι και μια νέα εμπειρία…
Είναι περιττό να σταθούμε και να συζητήσουμε για τις παραλίες. Ποιο ελληνικό νησί δεν διαθέτει πανέμορφες παραλίες ; (να τις βλέπεις, για εμάς τους μη τολμηρούς, γιατί μέχρι να βάλεις το ένα πόδι μέσα παθαίνει κράμπα από το κρύο το άλλο). Τι γίνεται όμως με τη νυχτερινή ζωή; Ναι, εκείνη τη βόλτα που πας το βράδυ μετά το μπάνιο και προσπαθείς να αποφύγεις με μεγάλη δυσκολία τα κλασικά τουριστικά μαγαζιά που περιλαμβάνουν από πίτσα και γύρο μέχρι μπουγάτσα και φραπέ, όλα μαζί σε μία παραγγελία.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, η Σκόπελος διαθέτει μία πληθώρα εστιατορίων και μπαρ, και όμως, καθόλου «τουριστικών». Σου δίνεται η επιλογή να απολαύσεις κάθε βράδυ το γεύμα σου σε ένα ξεχωριστό μέρος, δοκιμάζοντας ελληνική ή διεθνή κουζίνα με προσιτές τιμές και ευγενέστατο σέρβις. Η αισθητική πολλών από των καταστημάτων θυμίζει ευρωπαϊκή και alternative, με φωτάκια, ξύλινους πάγκους και πολύ έξυπνα concept.
Η Deep House που ηχεί στους δρόμους και τα κομμάτια πίτσας που απολαμβάνεις στα χάρτινα πιατάκια σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μία μεγάλη γιορτή χαμένος σε κάποια πρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί πως η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα παρέχεται σε κάθε γωνιά της χώρας της Σκοπέλου είτε το βράδυ αλλά είτε και το πρωί, δοκιμάζοντας παραδοσιακές γεύσεις στους φούρνους είτε πίνοντας ένα δροσιστικό σμούθι δίπλα στη θάλασσα.
Αναμφίβολα, η Σκόπελος αποτελεί ένα από τα πιο classy και ταυτόχρονα οικονομικά νησιά της χώρας και, ίσως, το πρώτο που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στις Σποράδες.
Τελικά όμως, βαριούνται οι φοιτητές στο νησί της Σκοπέλου ; Όχι. Περνάει εξαιρετικά η ώρα και χωρίς αχαλίνωτο clubbing ; Ναι, και πρωτίστως όταν επιλέξεις δίπλα σου τη κατάλληλη παρέα…

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments