Σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν» φιλοξενήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία ΕΞΑΑΑ, ΔΑΑ και των καλλιτεχνικών συντελεστών της δράσης -ως μια ευχάριστη έκπληξη που περίμενε στο Αεροδρόμιο τους αναχωρούντες- με αφορμή την επίσημη υποδοχή του καλοκαιριού. Η δράση ολοκληρώθηκε στο χώρο του Μουσείου του αεροδρομίου όπου φιλοξενείται η μόνιμη έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στη Μεσογαία και χρονολογούνται από τη Νεολιθική και την Πρωτοελλαδική έως τη Μεταβυζαντινή περίοδο.
Πέντε νέοι ηθοποιοί παρουσίασαν –συνοδεία ζωντανής μουσικής— αποσπάσματα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, με τη μορφή ενός πρωτότυπου θεατρικού δρώμενου, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου. Ο λόγος του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Ομήρου έλαμψε εκ νέου στέλνοντας το διαχρονικό μήνυμα της απαράμιλλης γοητείας των κλασικών, που συνιστούν την πολύτιμη κληρονομιά μας και έχουν καταστήσει τον ελληνικό πολιτισμό αγαπητό ανά τους αιώνες σε όλη την υφήλιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού διοργανώνει για τέταρτο χρόνο εφέτος την επιτυχημένη δράση «Οι πέτρες μιλούν», επιδιώκοντας να φέρει τους χιλιάδες επισκέπτες της Αθήνας σε επαφή με το πνεύμα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της πόλης.

«Οι Πέτρες μιλούν» – Καλλιτεχνικοί Συντελεστές
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έφη Θεοδώρου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Νίκου Πλάτανου. Ερμηνεύουν οι απόφοιτοι της Σχολής «Δήλος»: Νέδη Αγαπίου, Φάνος Θεοφάνους, Νεφέλη Μπένου, Ιωάννα Σίσκου, Μπάμπης Συμεωνίδης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments