Κάποτε η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στη χώρα μας ήταν ελεύθερη για τους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο αυτό κάποια στιγμή άλλαξε αν και υπάρχουν πολλές κατηγορίες Ελλήνων πολιτών που δικαιούνται ελεύθερή είσοδο όπως πχ οι νέοι έως 18 ετών.
Κάποιοι γκρίνιαξαν τότε, καθώς θεωρούν πως τα μουσεία θα πρέπει να συντηρούνται από τους Έλληνες φορολογούμενους ακόμη και αν αυτοί δεν περάσουν ποτέ ούτε έξω από κάποιο μουσείο, και όχι από τα εισιτήρια.
Πάντως για όλους τους Έλληνες πολίτες υπάρχουν κάποιες μέρες του χρόνου που μπορούν να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εντελώς δωρεάν.
Δυο από αυτές τις μέρες είναι μπροστά μας.
Μεθαύριο Σάββατο 14 Μαΐου, τα μουσεία γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, ενώ την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου έχουμε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Και τις δυο αυτές μέρες η είσοδος είναι δωρεάν για όλους ενώ σε πολλά μουσεία προσφέρονται δωρεάν ξεναγήσεις και διοργανώνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποιους χώρους θέλετε να επισκεφτείτε, να μπείτε στην ιστοσελίδα τους, να δείτε ωράρια και τυχόν εκδηλώσεις που διοργανώνουν και… βουρ!
Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα μουσεία στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων την άλλη Τετάρτη.

https://e1.pcloud.link/publink/show?code=XZMjIzZ9gzGxCOeEYblpy9veALAKpBiPrt7&fbclid=IwAR2vpA44QevU8O7-H3ZcJfilv6XXnpvjxTeFG3QtVwYfKgzE18P-ON90-aYhttps://e1.pcloud.link/publink/show?code=XZMjIzZ9gzGxCOeEYblpy9veALAKpBiPrt7&fbclid=IwAR2vpA44QevU8O7-H3ZcJfilv6XXnpvjxTeFG3QtVwYfKgzE18P-ON90-aY

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments