Εβδομηνταπέντε χρόνια πτήσεις προς την Αθήνα γιόρτασε πρόσφατα η Turkish Airlines. Η λαμπρή εκδήλωση έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία φορέων και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας και των τουριστικών γραφείων.
Οι Τούρκικες Αερογραμμές πραγματοποίησαν την πρώτη τους πτήση στην Αθήνα στις 12 Φεβρουαρίου 1947. Το αεροσκάφος, ένα DC-3, ξεκίνησε από την Άγκυρα και μετά από μια στάση στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Ήταν η πρώτη διεθνής πτήση στην ιστορία της Turkish Airlines.
Σήμερα, η Turkish Airlines πραγματοποιεί 21 πτήσεις την εβδομάδα από Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα και εφτά πτήσεις προς Θεσσαλονίκη.
Στον χαιρετισμό της η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε: «Έχοντας μεταφέρει 5 εκατομμύρια επιβάτες σε 37.000 πτήσεις από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση της Turkish Airlines σταδιακά αυξήθηκε κατά 5 φορές, φτάνοντας σε ένα ετήσιο όγκο κίνησης 500.000 επιβατών το 2019, χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών και για το αεροδρόμιο μας. Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια για τον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τις προοπτικές ανάκαμψης που είναι πλέον εμφανείς. Μέσα σε αυτό το αναπτυξιακό περιβάλλον, ευχόμαστε στην Turkish Airlines πολλές ακόμα πλήρεις και ασφαλείς πτήσεις!».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments