Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η Περιφερική ενότητα Πιερίας και ο τοπικός Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤΑΠ), συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την τουριστική προβολή και προώθηση της Πιερίας σε όλες της τις εκδοχές.
Πρόσφατα οργανώθηκε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι για την ανάδειξη της Πιερίας ως οινοτουριστικού προορισμού. Συμμετείχαν δημοσιογράφοι και influencers από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Ρουμανία και τη Γερμανία.
Η αποστολή επισκέφτηκε οινοποιεία της Πιερίας, δοκίμασε εκλεκτά κρασιά, είδε τις δυνατότητες τους για οργανωμένες επισκέψεις, συζήτησε με τους οινοποιούς. Παράλληλα επισκέφτηκε το Λιτόχωρο, την Κατερίνη, την Παραλία Κατερίνης και τον Άγιο Δημήτριο.
Δεκαεφτά επιχειρήσεις παράγουν κρασί στην Πιερία, ενώ κάποια από τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Οι εμπειρίες που προφέρουν στους επισκέπτες είναι εξαιρετικές και το κυριότερο αυθεντικές. Και αυτά γιατί οι άνθρωποι τους βάζουν όλο τους το μεράκι για να αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους τους επισκέπτες. Να δοκιμάσουν όχι μόνο εξαιρετικά κρασιά αλλά και εξαιρετικά εδέσματα, όλα από την γύρω περιοχή. Ντόπια αλλαντικά, τυριά, πίτες, ευφάνταστα αρτοσκευάσματα, συνοδεύουν τις γευστικές δοκιμές των κρασιών και απογειώνουν την εμπειρία. Τα σχόλια στα βιβλία επισκεπτών είναι πραγματικά ενθουσιώδη.
Η αποστολή επισκέφτηκε το Κτήμα Χρυσοστόμου στο Κίτρος, το Κτήμα Καρασίμου στη Γανόχωρα, το Κτήμα Κούρτη στη Ράχη και το Κτήμα Ξηρομερίτη λίγο έξω από την Κατερίνη. Επίσης επισκέφτηκε στο Λιτόχωρο το Olympus Wine, ένα εξαιρετικό wine bar που ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρσι τον Αύγουστο από τρία τοπικά οινοποιία προωθώντας τα κρασιά τους. Πρόκειται για τα οινοποιεία Μυθικό Βουνό, Κτήμα Κούρτη και Οινοποιία Παπαγιαννούλη.
Οι εντυπώσεις που άφησαν, ιδιαίτερα στους ξένους influencers, η Πιέρια και τα οινοποιεία ήταν εξαιρετικές.
Περισσότερη οινική Πιερία προσεχώς…

Info…
Το Press Trip διοργάνωσε για λογαριασμό της Περιφερικής Ενότητας Πιερίας η εταιρία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram

 

 

no images were found

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments