Το κόστος του αρνητικού PCR τεστ που υποχρεωτικά κάποιος πρέπει να έχει μαζί του για να μπει στην Ελλάδα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να επισκεφτεί τη χώρα μας. Ιδιαίτερα στους βαλκάνιους που το κόστος των PCR μια ολόκληρης οικογένειας διπλασιάσει το μπάτζετ των διακοπών. Θυμίζουμε πως το αρνητικό PCR είναι υποχρεωτικό για όλους από ηλικία πέντε ετών και άνω.
Έτσι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται από το τέλος αυτού του μήνα να καταργήσει το PCR και να επιτρέπει στους τουρίστες να μπαίνουν με αρνητικό ράπιντ τεστ που είναι φθηνότερο. Αν δεν γίνει αυτό σε όλες τις εισόδους της χώρας, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στα χερσαία βόρεια σύνορα μας. Αρκεί βέβαια να συμφωνήσουν και οι υγειονομικοί και να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας.
Ωστόσο ακόμη και με PCR οι τουρίστες ταλαιπωρούνται με πολύωρες αναμονές στα σύνορα μέχρι να καταφέρουν να τα περάσουν. Η κρατική μηχανή δεν τα κατάφερε αν και ήταν αναμενόμενες οι συγκεκριμένες ροές επισκεπτών. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πεντάωρες και εξάωρες αναμονές κάτω από αντίξοες συνθήκες…

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments