Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψε την συμμετοχή της Ελλάδας στο Mastercard Tourism Innovation Hub στο περιθώριο της ITB Berlin 2024.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναγνωρίζοντας τη σύγχρονη ανάγκη αλλαγής προς ένα καινοτόμο βιώσιμο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία αλλά και συμμετέχοντας στην μετάβαση προς την ψηφιακή οικονομία, εμβαθύνει περαιτέρω την συνεργασία με την Mastercard με σκοπό να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα βήματα που γίνονται προς την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την συμβολή του τουρισμού στην κοινωνική συνοχή.
H Mastercard δημιούργησε το Tourism Innovation Hub, ένα διεθνές Κέντρο Καινοτομίας για τον Τουρισμό, με έδρα τη Μαδρίτη. Μόλις κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από όλον τον κόσμο, όπως της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κόστα Ρίκα και άλλων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία αλλά και τα data insights της ίδιας της Mastercard , με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε: «Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΕΟΤ στο Tourism Innovation Hub της Mastercard, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της καινοτομίας της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού. Μπαίνοντας σε αυτό το δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί παγκόσμιοι προορισμοί, αποκτούμε ένα ισχυρό πλεονέκτημα στο διεθνές περιβάλλον προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Mastercard και τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη!»
Την συμμετοχή στο Mastercard Tourism Innovation Hub υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Senior Vice President, Public Sector APEMEA, Solveig Hatton.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments