Κολωνία-αποστολή
Η Θεσσαλονίκη πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο όσον αφορά στον τουρισμό και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες που διπλασίασαν τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης. Μια από αυτές τις προσπάθειες έγινε σε αίθουσα του εκπληκτικού μουσείο Rautenstrauch -Joest στο κέντρο τη Κολωνίας. Πρόκειται για τη Διπλωματία των Πόλεων, αυτή την πολύ αποτελεσματική δράση του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει την πόλη στο εξωτερικό ως τουριστικό προορισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος στελέχη του Δήμου Κολωνίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων με άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για τον τουρισμό από τις δύο πόλεις.
Στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τον Δήμο και άλλους φορείς γα την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και τα αποτελέσματα της. Όπως είπε “η Γερμανία είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για τη Θεσσαλονίκη καθώς οι Γερμανοί πραγματοποίησαν στην πόλη περίπου 28 χιλιάδες διανυκτερεύσεις μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους”.
Ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην περιοχή Γρηγόρης Δελαβεκούρας είπε πως οι σχέσεις των δυο πόλεων πηγαίνουν είκοσι χρόνια πίσω. “είναι δυο πόλεις δυναμικές, ανοιχτές στον κόσμο” είπε ο κ. Πρόξενος θυμίζοντας ωστόσο πως η βάση της συνεργασίας είναι η μεγάλη κοινότητα των Ελλήνων που ζει στην περιοχή και η οποία φτάνει τα 140 χιλιάδες άτομα.
Την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού έκανε η Εύη Λαδά στέλεχος του τιμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κα Λαδά εστίασε στη μεγάλη ιστορική κληρονομιά της πόλης αλλά και στην νεανικότητα της, το εξαιρετικό φαγητό την ανέμελη αίσθηση που εκπέμπει στους επισκέπτες της. Αναφορά έγινε επίσης στην ευρύτερη περιοχή, την Χαλκιδική και την Πιερία καθώς η πόλη μπορεί να αποτελέσει ιδανική βάση για εξορμήσεις.
Αμέσως μετά  έγιναν οι κατ’ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα στους επαγγελματίες των δυο πόλεων, προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Γεγονός είναι ότι οι Γερμανοί δείχνουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν ήταν λίγες και οι ερωτήσεις που έγιναν στον κ. Πέγκα, ωστόσο η πόλη δεν είναι τόσο γνωστή όσο θα έπρεπε.
“Ήταν μια πολύ ουσιαστική εκδήλωση” μας είπε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Πέγκας. “Οι Γερμανοί δείχνουν ενδιαφέρον, και αν συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, τα νούμερα των αφίξεων στα ξενοδοχεία της πόλης θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο”.
Η σημερινή ήταν η πέμπτη και τελευταία για φέτος εξόρμηση της Διπλωματίας. Προηγήθηκαν το Μιλάνο με το Μπέργκαμο, το Παρίσι, η Αγία Πετρούπολη και η Κύπρος. Συνολικά από τότε που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια η Διπλωματία έκανε 12 εξορμήσεις ξεκινώντας αρχικά από τα Βαλκάνια και φτάνοντας τώρα στο κέντρο της Ευρώπης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments