Όπως συμβαίνει εδώ και καιρό στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έτσι και στη Θεσσαλονίκη καθορίσθηκε σταθερό κόμιστρο για την μεταφορά με ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Έτσι λοιπόν όποιος παίρνει ταξί από το αεροδρόμιο με τελικό προορισμό το κέντρο θα πληρώνει 20 ευρώ τις ώρες που ισχύει η μονή ταρίφα και 28 ευρώ τις ώρες που ισχύει η διπλή ταρίφα, δηλαδή από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Οι ίδιες τιμές ισχύουν και από το κέντρο προς το αεροδρόμιο.
Την απόφαση πήρε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς κάποιοι κακοί επαγγελματίες εξαπατούσαν ξένους τουρίστες ζητώντας τους υπερβολικά ποσά. Από την άλλη οι ταξιτζήδες θεωρούν πως το μέτρο είναι καλό καθώς ο πελάτης δεν θα φοβάται να πάρει ταξί.
Οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης εντός του ιστορικού κέντρου που οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρου Νίκης.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments