Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Είναι η πρώτη Ινδού πρωθυπουργού μετά από 40 χρόνια.
Συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε κοινές δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην απόφασή τους να αναβαθμίσουν τις σχέσεις Ελλάδας- Ινδίας.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στόχος της χώρας μας είναι να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο πως μπορεί να γίνει αυτό όταν επι της ουσίας η Ελλάδα εμποδίζει τους Ινδούς να επισκεφτούν την χώρα μας ακόμη και για τουρισμό, καθώς εκδίδει τις βίζες Σέγκεν με το σταγονόμετρο; Αν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη για τουρισμό στην Ελλάδα, η δυσκολία στην έκδοση βίζας κρατά τα νούμερα των αφίξεων πολύ χαμηλά.
Όπως χαρακτηριστικά μας είπε τουριστικός πράκτορας που ασχολείται με την προσέλκυση τουριστών από την Ινδία, από την αρχή της χρονιάς έλαβε πάνω από 2000 ζητήσεις από τον εκπρόσωπο του στην Ινδία για τουρισμό στην Ελλάδα. Από αυτές διεκπεραιώθηκαν μόλις οι 42, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν να λάβουν βίζα Σέγκεν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και άλλαξαν προορισμό.
Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες που πολλές φορές διαμαρτυρήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την κατάσταση, οι δυνατότητες των ελληνικών προξενικών αρχών στην Ινδία για την έκδοση βίζας είναι πολύ χαμηλές σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ παρατηρείται και η συνήθης αδιαφορία. Την ίδια ώρα οι προξενικές αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών της ζώνης Σέγκεν, ακόμη και μικρότερων από την δική μας, διεκπαιρεώνουν τα αιτήματα μέσα σε λίγες μέρες.
Ανάλογα προβλήματα με την έκδοση βίζας παρατηρείται και σε άλλες τρίτες χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμη και μήνες για την έκδοση βίζας. Φυσικά έτσι δεν μπορείς να προγραμματίσεις ένα ταξίδι.
Αν λοιπόν δεν ενισχυθούν τα ελληνικά προξενεία με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή (από κάποια λείπουν ακόμη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές,) τότε οι Ελλάδα θα χάνει τουρίστες και μάλιστα αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για ήλιο και θάλασσα αλλά για περιηγήσεις και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου, δηλαδή τότε που η χώρα μας τους χρειάζεται…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments