Για τον Όμιλο της Goldair που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, τις μεταφορες, την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2016 ήταν μια καλή χρόνια ενώ το 2017 με τις εξελίξεις που αναμένονται στο χώρο των μεταφορών προβλέπεται ακόμη καλύτερη.
Τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε έκανε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε ειδική εκδήλωση, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Καλλίνικος Καλλίνικος συνεπικουρούμενος από τον γενικό διευθυντή Βόρειας Ελλάδας της Goldair Cargo Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον διευθυντή του αεροσταθμού Θεσσαλονίκης της Goldair Handling Περικλή Μίντση και άλλα στελέχη του ομίλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Καλλίνικος “με ικανότητα, λειτουργικότητα και διαφάνεια, ο Όμιλος συντήρησε δυναμικά όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και παράλληλα ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι Εταιρείες του Ομίλου”.
Καθώς η Goldair Handling είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης στην Ελλάδα, τον ρωτήσαμε αν υπάρχει καλή χημεία με την Fraport που οσονούπω αναλαμβάνει την διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Αφού μας αποκάλυψε πως η Fraport ήταν κάποτε μέτοχος στην Goldair Handling, μας είπε πως έχουν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και βοηθούν την γερμανική εταιρεία όσο μπορούν μέχρι να αναλάβει τα αεροδρόμια. Ωστόσο προέβλεψε πως έρχονται αυξήσεις στην επίγεια εξυπηρέτηση.

Αναλυτικά η εξελίξεις του Ομίλου το 2016 στους κλάδους που έχουν σχέση με τον τουρισμό ηταν:

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων…

Το 2016 ήταν μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την Goldair Handling.
Πιο αναλυτικά, το 2016 στην Ελλάδα, η εταιρεία θα πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου κατά 7%, πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκ. €, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της καθώς και αύξησε κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους.
Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες Azur Air, Ellinair, French Air Force, Novair, Primera Air, Royal Flight, SAS, Siberia Airlines, Small Planet, SunExpress, Turkish Airlines, Ural και Utair καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως Air Company Armenia, Air Greenland, Bravo Airways, Flyone, Jordan Aviation, Signature & Small Planet Germany.
Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρεία
-στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές BH Air, Blue Air, Blue Panorama, Germania Flug AG Swiss, Norwegian Air Shuttle, Small Planet Germany και Smartlynx ενώ ανανέωσε με τις Alitalia & Turkish Airlines
-στην Κύπρο μέσω της κοινοπραξίας με την εταιρεία LGS (Louis Goldair Services) με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις Air Company Armenia, Ellinair, Fly 365 Aviation, Fly Jordan, Smartlynx (Estonia & Latvia) και United Airlines καθώς επίσης ανανέωσε τη συνεργασία με τις Alitalia, Danish Air Transport, Easy Jet (Switzerland & UK), Globus Air, Ukraine International, Ural και Wizz Air
-στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στην εταιρεία ICAS ξεκίνησε συνεργασία με τις Air Algerie, Air Djibouti, Etihad (Cargo Operations) και Saudia Airlines. Πρόσφατα η εταιρεία ανέλαβε την επίγεια εξυπηρέτηση και σε δεύτερο αεροδρόμιο της Αιθιοπίας.
Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Goldair Handling πρόσθεσε δράσεις που αφορούν την Κοινωνία και το Περιβάλλον με σκοπό την ενσωμάτωση των αξιών της Αειφορίας και της Βιωσιμότητας πραγματοποιώντας εθελοντικές ενέργειες καθώς επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.
Επίσης, το 2016, υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για την Goldair Handling, όπως μεταξύ άλλων:
Αναδείχθηκε ως True Leader από την ICAP Group ως μία από τις 30 μεγαλύτερες εργοδοτικές εταιρείες της χώρας.
Διακρίθηκε με το βραβείο GSE Safety Innovation από τον διεθνή οργανισμό Ground Handling International
Βραβεύθηκε από την αεροπορική εταιρεία Qatar Airways για την Goldair Handling Bulgaria (αεροδρόμιο Sofia) με το βραβείο του καλύτερου σταθμού στην Ευρώπη
Τέλος, έως το τέλος του 2016, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 130.000 πτήσεις, 28 εκ. επιβάτες και 49 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο).

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός…

H Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Φέτος τον Σεπτέμβριο η Goldair θέσπισε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία του Σουλτανάτου του Ομάν, προσθέτοντας την εταιρεία Oman Air στο ήδη εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπευσης, η οποία εγκαινίασε τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά. Πέραν της Oman Air, οι αεροπορικές εταιρίες Avianca Brazil και Bangkok Airways και China Airlines αντιπροσωπεύονται εξίσου από θυγατρική εταιρία του Ομίλου.

Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι του Corporate Travel & Marine με έναρξη νέων συνεργασιών σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, με θετική ανταπόκριση από μεγάλες βιομηχανικές, εμπορικές, τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες ενώ διατηρείται σε σταθερή πορεία η δραστηριοποίηση της στην οργάνωση εταιρικών ταξιδιών στο φαρμακευτικό κλάδο, κλείνοντας νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις στελεχών και αυξάνοντας την παραγωγή στον συγκεκριμένο τομέα, κατά 15%.

Η Goldair Congress…

Το 2016 εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον αποδοτικές χρονιές για το Συνεδριακό Τμήμα της Goldair Tourism. Εξέχουσα θέση σε αυτή κατείχε το 20ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το οποίο διεξήχθη στην Πορτογαλία τον περασμένο Απρίλιο και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιστημονικές εκδηλώσεις της εταιρείας με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν σε αριθμό τους 1800.

Παράλληλα στον κύκλο εργασιών του τμήματος περιλαμβάνεται η διοργάνωση του 5ου Βαλκανικού και 13ου Εθνικού Συνεδρίου Πυρηνικής Ιατρικής καθώς και αυτή του 2ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας συμβατών συστημάτων αεροπορικών μεταφορών (Εuropean Compatible Air transport Systems) με ιδιαίτερή ευαισθησία στα θέματα αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαδικτυακές Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες…

Μέλος του ομίλου εταιρειών Goldair, που δραστηριοποιείται στις μεταφορές και τον τουρισμό από το 1955, το www.tripark.com, αποτελεί την πραγματοποίηση ενός νέου εγχειρήματος του ομίλου Goldair προς το ευρύτερο κοινό, σε μια πρωτοπόρα προσέγγιση της online ταξιδιωτικής αγοράς. Η επιβεβαίωση αυτής της προσέγγισης ήρθε με τη δημιουργία ενός σύγχρονου site με αυτόνομο εταιρικό σήμα που στόχο έχει να φέρει το ταξίδι πιο κοντά στον επισκέπτη, με σεβασμό στις ανάγκες του, στην ποιότητα και στη δημιουργικότητα, παρέχοντας ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες αεροπορικών εισιτηρίων. Μέσα από την γκάμα υπηρεσιών των αεροπορικών εταιρειών που διαχειρίζεται και προσφέρει το www.tripark.com, την προσεγμένη επιλογή προτάσεων και πάνω απ’ όλα τις επαγγελματικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, στόχος είναι ο επισκέπτης να εξυπηρετηθεί γρήγορα και σωστά και ταυτόχρονα να ταξιδέψει με αρκετά χαμηλές τιμές.
Σήμερα ο όμιλος Goldair απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments