Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον αποκτά σταδιακά η παραθαλάσσια ζώνη από τον Στρυμονικό κόλπο μέχρι την Καβάλα. Η περιοχή ήταν για δεκαετίες τουριστικά περιφρονημένη. Εκεί έκαναν τις διακοπές τους οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών και ξένοι τουρίστες χαμηλού μπάτζετ. Ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια αυτό άλλαξε και η συγκεκριμένη περιοχή αναβαθμίστηκε. Όχι μόνο αύξησε τον τουρισμό της αλλά και την τουριστική περίοδο, ενώ βελτίωσε θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Μοιραία προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των επενδυτών. Δυο μεγάλες επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η πρώτη στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) όπου ο Όμιλος Κουρτίδη επενδύει στην δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μέλος αλυσίδας της Marriott. Επίσης θα κατασκευαστεί συγκρότημα θερινών κατοικιών, καθώς και μεγάλο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στο Μέγα Αλέξανδρο.
Στη Νέα Ηρακλείτσα κοντά στην Καβάλα, βρίσκεται σε εξέλιξη επένδυση Ιρανο-καναδού επιχειρηματία, ο οποίος αγόρασε παραθαλάσσια έκταση από το ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί δημιουργείται πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και 220 βίλες με όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις (φώτο). Στόχος και των δυο επενδύσεων είναι να προσελκύσουν κοινό από το εξωτερικό.
Κατά καιρούς ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για άλλες τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή. Από Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία για πεντάστερο ξενοδοχείο δίπλα από την Ασπροβάλτα, καθώς και σε άλλη παραθαλάσσια έκταση δίπλα από τα Βρασνά. Επίσης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη δημιουργία μαρίνας στον Σταυρό καθώς και για την αξιοποίηση των πολύπαθων λουτρών της Απολλωνίας. Δεν ξέρουμε τι από αυτά θα προχωρήσει, το σίγουρο είναι πως η περιοχή με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, έχει πάρει πολύ καλύτερη θέση στον τουριστικό χάρτη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments