Ένας άνθρωπος του τουρισμού είναι ο επίτιμος πρόξενος της Λευκορωσίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Μπόρις Μουζενίδη, πρόεδρο του ομώνυμου μεγάλου τουριστικού οργανισμού που φέρνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα.
Η επίσημη τελετή στην οποία παρέλαβε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας τα επίσημα έγγραφα της διαπίστευσης του έγινε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο PortoPalace της Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του ο κ. Μουζενίδης τόνισε ότι «η λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου πιστοποιεί με τον πιο επίσημο τρόπο τη βούληση για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται προξενικό γραφείο της Λευκορωσίας στην Ελλάδα» και ευχαρίστησε τα αρμόδια Υπουργεία της Ελλάδας και της Λευκορωσίας για την εμπιστοσύνη τους.
O νέος επίτιμος πρόξενος «έχει προσφέρει πολλά στο ΑΕΠ της περιοχής αλλά και όλης της Ελλάδας»ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, χαιρέτησε τη συμβολή του κ. Μουζενίδη στην επικείμενη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Αγία Πετρούπολη.
Στην εκδήλωση παρέστη ο πρέσβης της Λευκορωσίας στη Βουλγαρία Βλαντιμίρ Βορονκέβιτς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου κ. Πέγκας, η προϊσταμένη του ΠΥΤ Μακεδονίας κ. Τρίχα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διπλωματικοί εκπρόσωποι κρατών, στελέχη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας κ.α..
Νωρίτερα, έγινε παρουσίαση του οικονομικού περιβάλλοντος και των επενδυτικών ευκαιριών στη Λευκορωσία σε Έλληνες επιχειρηματίες από τον κ. Ρομάν Σόμπολεβ, Διευθυντή της Διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments