Η Κωνσταντίνα Δημητρόβα είναι μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής, γεννημένη στη Βουλγαρία, που σε  όλη την ενήλικη ζωή της ζει στην Ελλάδα. Πριν δέκα χρόνια συνέπραξε επαγγελματικά με τον «ηγέτη» του realestate στην Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) Νίκο Κουρτίδη και οι δυο τους έχουν εκτοξεύσει την περιοχή σε νούμερα που δεν θα φανταζόταν κανείς λίγα χρόνια πριν. Βοήθησαν στο να υπερ-δεκαπλασιαστούν οι μόνιμοι κάτοικοι μέσα σε δύο δεκαετίες, να μεταμορφώσουν και να επεκτείνουν την περιοχή δημιουργώντας πολυτελείς οικισμούς και να προκαλέσουν συρροή τουριστών και επενδυτών.

Σήμερα η Κωνσταντίνα είναι ιδιοκτήτρια της RemaxChoise, του μεσιτικού γραφείου με έξι υποκαταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα (είναι το μεγαλύτερο μέλος της RE/MAX Ελλάς) και το οποίο ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Κουρτίδης. Ειδικότητά της είναι η υποδοχή επενδυτών, κυρίως από το εξωτερικό.

Η Παραλία Οφρυνίου δεν είναι καν 40 ετών. Στη… νηπιακή της ηλικία δεν ήταν παρά ένας οικισμός που πάσχιζε να γίνει χωριό. Χρειάστηκε να ενηλικιωθεί για να ωριμάσει, ενώ τώρα διανύει την καλύτερη φάση της έως τώρα ζωής της.

Στο μεταξύ, η έλευση της νέας χρονιάς, παρά τις υγειονομικά αντίξοες συνθήκες σε ολόκληρο τον πλανήτη, σηματοδοτεί μια νέα εποχή γεμάτη από σύγχρονες προκλήσεις για την Παραλία Οφρυνίου (την γνωστή και αγαπημένη Τούζλα). Μία μεγάλη τουριστική καμπάνια, σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε και ξεκινάει τις επόμενες ημέρες από τον όμιλο εταιριών Kourtidis Group. Είναι μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου και την Αντιπεριφέρεια Καβάλας και είναι έτοιμη για προώθηση στο εξωτερικό.

Το όνομα πάνω στο οποίο βασίστηκε όλη η καμπάνια, είναι το “Costa Ofrynio”, που αξιολογήθηκε ως η πιο εύστοχη μετάφραση της Παραλίας Οφρυνίου, με την τεράστια και πανέμορφη ακτογραμμή. Πλέον, με αυτό το όνομα θα αναζητούν και θα γνωρίσουν οι ξένοι επισκέπτες την πανέμορφη αυτή περιοχή. Φυσικά η προσωνυμία “Τούζλα”, με την οποία είναι γνωστή η περιοχή στην Β. Ελλάδα, υπάρχει σαν υπότιτλος στο νέο λογότυπο.

 

Η Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκε για πρώτη φορά στην «Τούζλα» -όπως λεγόταν τότε η περιοχή, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Θυμάται πως τα καλοκαίρια τα χρόνια  εκείνα διαρκούσαν έως τον Δεκαπενταύγουστο! «Ξυπνούσες στις 16 Αυγούστου το πρωί και αντίκριζες μία εικόνα απόλυτης ερημιάς. Μέχρι και τα δέντρα τύχαινε να ρίχνουν εκείνη την ημέρα τα φύλλα τους κάνοντας το σκηνικό να μοιάζει απολύτως φθινοπωρινό», επισημαίνει και περιγράφει την περιοχή όπως ήταν στις πρώτες της αναμνήσεις εκεί: «Το παραθαλάσσιο χωριό εκτείνονταν μέχρι το κέντρο υγείας. Από εκεί και πέρα συνέχιζε ένας χωματόδρομος, όπου από την κάτω πλευρά ήταν η θάλασσα και από την πάνω τα χωράφια με τις αμυγδαλιές. Στο τέρμα του χωματόδρομου υπήρχε μόνο ένα σούπερ μάρκετ. Όποτε χρειαζόταν να πάω με το λίγων μηνών μωρό μου, το παιδικό καροτσάκι αναπηδούσε πάνω στις πέτρες και πάντα αναρωτιόμουν αν θα επιστρέψω σώο το παιδί μου. Σήμερα όλο αυτό το τμήμα έχει χτιστεί και μάλιστα πρόκειται για ένα από τα πιο επισκέψιμα κομμάτια της Παραλίας Οφρυνίου: τον πεζόδρομο με τις ταβέρνες, τα καφέ και τα τουριστικά καταστήματα».

 

Γεννημένη στη Βουλγαρία από μητέρα Ελληνίδα, η Κωνσταντίνα Δημητρόβα ήθελε πάντα να ζήσει στην Ελλάδα, κάτι που πραγματοποίησε αμέσως μετά τον γάμο της. Ποτέ όμως δεν έκοψε τους δεσμούς με την χώρα στην οποία μεγάλωσε, κάτι που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την μετέπειτα επαγγελματική της επιτυχία.

«Πρωτοήρθαμε τον σύζυγό μου πριν 25 χρόνια και εγκατασταθήκαμε στο χωριό Μαυροθάλασσα του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, όπου ζήσαμε για 17 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο εργαζόμουν σε καταστήματα εστίασης στην Παραλία Οφρυνίου όπου πηγαινοερχόμουν καθημερινά, ενώ στη συνέχεια άνοιξα ταβέρνα μαζί με την μητέρα μου, την οποία και διατηρήσαμε για 10 χρόνια».

Στη συγκεκριμένη ταβέρνα, ένας από τους συχνούς πελάτες ήταν ο Νίκος Κουρτίδης, ιδιοκτήτης της ομώνυμης κατασκευαστικής εταιρίας, ο οποίος διέγνωσε ότι η Κωνσταντίνα θα μπορούσε να αποδώσει περισσότερο στον δικό του κλάδο. «Ο Νίκος “έβλεπε” πάντα μπροστά. Έτσι “είδε” και την ανάγκη των Βούλγαρων που έψαχναν ακίνητα στην περιοχή, να επικοινωνήσουν με κάποιον στη γλώσσα τους, να εξυπηρετηθούν σωστά και να νιώσουν εμπιστοσύνη». Ο… σπόρος της αλλαγής “φυτεύτηκε”στο μυαλό της Κωνσταντίνας κι όταν το 2010 η κρίση… έκλεισε την ταβέρνα της, τότε, τον Μάιο του 2011, η Κωνσταντίνα άνοιξε ένα γραφείο realestate, όπως της είχε υποδείξει ο Νίκος.

«Είναι περίεργο που με είχε ψυχολογήσει τόσο καλά. Η προηγούμενη δουλειά μου δεν μου άρεσε καθόλου και μέσα από τη νέα μου εργασία ένιωθα κατ’ αρχάς να είμαι ο εαυτός μου και απολάμβανα το γεγονός ότι κάνω κάτι που μου αρέσει και κάτι που δημιουργώ».

Μάλιστα η θέλησή της να αλλάξει την επαγγελματική της ζωή ήταν τόσο μεγάλη, που υπερπηδούσε κάθε εμπόδιο. «Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά μου, που δεν με τρόμαζε τίποτα. Πήγαινα μόνη μου σε εκθέσεις, μοίραζα την κάρτα μου, επισύναπτα συνεργασίες με άλλα γραφεία και αυτό είχε αποτέλεσμα. Κατάφερα να αναλάβω τα ακίνητα όλων των εργολάβων της περιοχής -και όχι μόνο!- και τη νεκρή περίοδο του χειμώνα ασχολούμουν με την φωτογράφιση και τα κείμενα, για να μπορώ να εμπλουτίσω την ιστοσελίδα της επιχείρησής μου».

Λίγους μήνες αργότερα, ο Νίκος Κουρτίδης εμφανίστηκε και πάλι μπροστά της, με νέα επαγγελματική πρόταση. Αφού την έβαλε στον δρόμο που πίστευε ο ίδιος ότι θα αποδώσει και αφού αυτή απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει, της πρότεινε να αναλάβουν μαζί το franchise της RE/MAX, του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου στον κόσμο.

Η Κωνσταντίνα, δεν χρειάστηκε να κάνει χρήση της προθεσμίας που ζήτησε για να απαντήσει. Την επόμενη κιόλας μέρα είπε το «ναι». Στις 15 Οκτωβρίου του 2012 δύο φιλόδοξοι και ικανοί άνθρωποι ξεκίνησαν μία συνεργασία, που ήταν και είναι καθοριστική για την Παραλία Οφρυνίου και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, εκτός από τη Remaxchoise της Παραλίας Οφρυνίου, με τα καλαίσθητα γραφεία στην είσοδο του χωριού, ακριβώς απέναντι από την θάλασσα, ο Νίκος Κουρτίδης και η Κωνσταντίνα Δημητρόβα «ελέγχουν» όλες τις αγοραπωλησίες στους γύρω νομούς, αφού στη συνέχεια άνοιξαν γραφεία σε Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ηρακλείτσα και Θάσο.

«Το 50% του πελατολογίου μας προέρχεται από τη Βουλγαρία. Για τους γείτονες, ήταν σημαντικό το να υπάρχει ένας “δικός τους άνθρωπος” στη διοίκηση της εταιρίας. Νιώθουν σιγουριά που μιλούν στη γλώσσα τους, ενώ ακόμη και η οργάνωση του γραφείου, όπως το είχε στήσει ο Νίκος, είναι φιλικό για πελάτες από το εξωτερικό, προκειμένου να βρίσκουν ακριβώς αυτό που θέλουν, να μη σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία και να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης», λέει η κα Δημητρόβα.

Γι’ αυτό η ίδια ηγείται του τμήματος υποδοχής επενδυτών του Ομίλου Κουρτίδη, ως επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών, που παρέχουν κάθε βοήθεια στους επενδυτές σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. «Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τον επενδυτή σε κάθε επίπεδο και να διασφαλίσουμε ότι η επένδυσή είναι και ασφαλής και πετυχημένη», επισημαίνει, ενώ εξηγεί ότι υπάρχουν έτοιμες επενδυτικές προτάσεις από την εταιρία, σε ένα πορτφόλιο ακινήτων.

Το αν μένουν ευχαριστημένοι οι πελάτες, φαίνεται από την μετέπειτα σχέση τους με την εταιρία, από το γεγονός ότι οι περισσότεροι πελάτες εξ’ αυτών, προχωρούν και σε δεύτερη αγορά ακινήτου, ενώ προτείνουν την περιοχή σε άλλους ενδιαφερόμενους και συστήνουν την εταιρία. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας, αλλά και η καλύτερη διαφήμιση», σχολιάζει η ιδιοκτήτρια της Remaxchoise.

Η κατασκευαστική Κουρτίδη έχει χτίσει από το 1996 περισσότερα από 1300 σπίτια, τα οποία άλλαξαν την εικόνα της περιοχής,

δίνοντάς της προστιθέμενη αξία. Ωστόσο, ακόμη και οι παλαιότεροι πελάτες της, τυχαίνουν της ίδιας εξυπηρέτησης με τους νεότερους και τους εν δυνάμει, καθώς αρχή του Νίκου και της Κωνσταντίνας είναι να είναι πάντα δίπλα στον καθένα ξεχωριστά για να βοηθήσουν σε κάποιο πρόβλημα ή να διευθετήσουν κάτι μικρό και λιγότερο σημαντικό.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments