Το Ντουμπάι ήταν από τις λίγες τουριστικές περιοχές του πλανήτη όπου μπορούσαν οι τουρίστες να διασκεδάσουν χωρίς πολλούς περιορισμούς. Για το λόγο αυτό χιλιάδες ξένοι το επισκέφτηκαν την περίοδο των εορτών ανάμεσα στους οποίους και Έλληνες, όπως με κάθε λεπτομέρεια γνωρίζει πλέον και ο τελευταίος κάτοικος της χώρας μας.
Ωστόσο όλα αυτά τελείωσαν από χθες καθώς οι αρχές του Εμιράτου αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη διασκέδαση στους ανάλογους χώρους των ξενοδοχείων και στα εστιατόρια της πόλης.
Αιτία, η έξαρση των κρουσμάτων στα εφτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένα από τα οποία είναι το Ντουμπάι. Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3500 την ημέρα όταν στα γύρω κρατίδια του της περιοχής φτάνουν τα 500.
Οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν σε χθεσινή τους εγκύκλιό ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και μπορεί να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορονοϊό.
Όπως παραδέχονται τώρα στο Ντουμπάι τα πράγματα ξέφυγαν την πρωτοχρονιά με τα ξέφρενα πάρτι και άλλες εκδηλώσεις χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο Μπαλί οι αρχές αγαπούν τα push-ups…

Στο μεταξύ στο Μπαλί, οι αρχές βρήκαν έναν παράξενο τρόπο για να εξαναγκάσουν τους ξένους να φορούν τη μάσκα τους σε δημόσιους χώρους. Όποιος δεν τη φορά υποχρεώνεται από τους αστυνομικούς να κάνει επί τόπου 50 push-ups, ενώ αν τη φορά λάθος, τα push-ups, περιορίζονται σε 15… προς γνώσιν και συμμόρφωσιν . Ήδη κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ξένους να κάνουν push-ups στη μέση του δρόμου και τους αστυνομικούς να τους επιτηρούν.
Το Μπαλί το οποίο έχει πληγεί σφόδρα από την επιδημία, παραμένει επισήμως κλειστό για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά αποτελεί μόνιμο τόπο κατοικίας πολλών ξένων. Επίσης ξένοι που ζουν σε άλλα σημεία της Ινδονησίας μπορούν να το επισκέπτονται.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments