Αδικημένη χαρακτήρισε τη Χαλκιδική σε ότι αφορά στη φετινή τουριστική περίοδο, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας σε συνέντευξη τύπου (φώτο). Ως βασική αιτία ανέφερε την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε σχέση με τον κορωνοϊό, από την οποία όπως είπε υπάρχουν παράπονα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως από τα 540 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής άνοιξαν τα 380. Τον Σεπτέμβριο είναι ανοιχτά τα 200 ενώ τον Οκτώβριο μόλις τα 25. Ο ίδιος εκτίμησε πως μέχρι την άλλη βδομάδα θα κλείσουν και τα τελευταία καταλύματα. Η πτώση του τζίρου κυμάνθηκε από 50 έως 70% ενώ οι κύριες αγορές που κινήθηκαν φέτος ήταν η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Βρετανία άνοιξε στις 3 Αυγούστου αλλά δεν υπήρξαν σημαντικές κρατήσεις το ίδιο και από τη Γερμανία που ήταν συνεχώς ανοιχτή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η ελληνική αγορά δεν ήρθε γιατί φοβήθηκε το υποτιθέμενο lockdown και της κακής επικοινωνιακής του διαχείρισης. Συνολικά στη Χαλκιδική ήρθαν λιγότεροι από 50 χιλιάδες τουρίστες».
«Ωστόσο καλά κάναμε που ανοίξαμε, γιατί δώσαμε την εικόνα του ανοιχτού προορισμού και του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι για μια πιο δυνατή περίοδο» είπε ο κ. Τάσιος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments