Οι ενέργειες προβολής, υποστήριξης και ανάπτυξης της περιοχής της Παραλίας Οφρυνίου – Costa Ofrynio (βρίσκεται στο Νομό Καβάλας), από τον όμιλο επιχειρήσεων Κουρτίδη συνεχίζονται. Με στόχο την καταγραφή των πραγματικών απόψεων, των εμπειριών αλλά και των αναγκών των επισκεπτών της Παραλίας Οφρυνίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Kourtidis Group επίσημη έρευνα κοινής γνώμης. Τη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρία Interview στην περίοδο κορύφωσης της τουριστικής σεζόν και λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, με επιτόπιες συνεντεύξεις και σε δείγμα 405 ατόμων. Ταυτόχρονα «έτρεξε» και δεύτερη έρευνα με WEB συνεντεύξεις σε δείγμα 190 ατόμων, αποκλειστικά από το αρχείο επαφών του ομίλου. Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κυρίως για «εσωτερική χρήση» και ως εκ τούτου δημοσιοποιείται μόνο ένα μέρος των αποτελεσμάτων.
Μέσα από την ανάλυση των στοιχείων της δημοσκόπησης προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία (που θα αξιοποιηθούν από τον όμιλο προς όφελος της περιοχής), αλλά και ορισμένα εντυπωσιακά συμπεράσματα. Ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι εξίσου Έλληνες και ξένοι επισκέπτες (κυρίως από Βουλγαρία, Γερμανία και Ρουμανία), δηλώνουν ικανοποίηση από τον προορισμό, αλλά το πιο σπουδαίο, ότι σε ποσοστό 90,2% (95,6% οι Έλληνες και 82% οι ξένοι), έχουν ξεκάθαρη άποψη ότι η περιοχή της Παραλίας Οφρυνίου – Costa Ofrynio έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
Από την έρευνα επίσης εξάγεται το συμπέρασμα ότι το διαδίκτυο (ο όμιλος Κουρτίδη υλοποιεί μεγάλο πρόγραμμα με καμπάνιες προβολής της περιοχής), η εύκολη οδική πρόσβαση και η θετική εμπειρία (η καλή μαρτυρία) φίλων, γνωστών και συγγενών, αποτελούν τα πρώτα ερεθίσματα και τα αρχικά πλεονεκτήματα επιλογής της περιοχής για διακοπές.
Ο Νίκος Κουρτίδης, πρόεδρος της Kourtidis Group, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους που οδήγησαν στην πραγματοποίηση της έρευνας. «Τα τελευταία χρόνια αποτελεί στρατηγική επιλογή μας να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλός μας. Η Παραλία Οφρυνίου δεν είναι μόνο ένας τόπος που αγαπάμε. Πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας απόλυτος, ελληνικός, «νέος προορισμός» και τέτοιους προορισμούς έχει ανάγκη σήμερα ο τουρισμός μας. Η περιοχή μας έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Το άμεσο μέλλον μάς επιφυλάσσει εντυπωσιακά projects και τεράστια ανάπτυξη. Η δημοσκόπηση είναι ένα από τα εργαλεία που θα αξιοποιήσουμε για να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό νέων έργων και επενδύσεων βασισμένων στις πραγματικές ανάγκες των επισκεπτών και επενδυτών μας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments