Κείμενο- Φωτογραφία: Βάσω Τζιτζικάκη

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων με αφορμή την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αυτές οι επιτυχίες έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Με την διάκριση αυτή, η Θεσσαλονίκη αποκτά ακόμα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάδειξή της. Η “συμμαχία του καλού και της δημιουργίας” βρήκε στήριξη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από την Ελληνίδα πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, από την Πρόεδρου της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα και από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη, η οποία συντόνισε την εκδήλωση, μίλησε για την ανάπτυξη της γαστρονομίας με όρους αειφορίας λέγοντας πως είναι μία μεγάλη πρόκληση για την ατζέντα του 2030. Δίνοντας το λόγο στον Υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, εξέφρασε τα θεαματικά αποτελέσματα του τουρισμού των τελευταίων ετών τονίζοντας τη σημαντικότητα του brand name της πόλης μέσω αυτής της διάκρισης.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ήταν συμμέτοχος από την αρχή σε αυτήν την προσπάθεια, έδωσε έμφαση στην καμπάνια του ΕΟΤ για το «Greek-end» τονίζοντας πως στόχος είναι να καταστίσουμε την χώρα μας προορισμό 365 ημερών. Η ίδια, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια για μία πόλη που έχει όλα τα τοπικά χαρακτηριστικά και το «μεράκι» για να υποστηρίξει μία τέτοια διάκριση.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε πως αυτή η διάκριση είναι ακόμα μία στη λίστα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης. «Η αισιοδοξία για τον τουρισμό στη χώρα μας είναι δεδομένη, αρκεί να βοηθήσουν και οι συγκυρίες που δυσχεραίνουν την κατάσταση τα τελευταία χρόνια.» Έκλεισε λέγοντας πως «ο στόχος είναι κεντρικός και ενιαίος για τον τουρισμό 365 ημερών».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments