Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Λίγες μόνο μέρες μετά την ολοκλήρωση του TCB Crossroads που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, το δραστήριο Thessaloniki Convention Bureau, διοργανώνει μια ακόμη δράση για την τουριστική προβολή και προώθηση όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Και όλα αυτά πάντα με τη πολύτιμη στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο μέγαρο Μουσικής, στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki. Ξεκίνησε πέρσι διαδικτυακά και συνεχίζεται φέτος δια ζώσης, φιλοδοξώντας οι διοργανωτές του να το καθιερώσουν ως ένα σημαντικό Β2Β event για την τουριστική προβολή όλης της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης: «To CONNECT θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines, χορηγό φιλοξενίας το Grand Hotel Palace και χορηγό του Gala Dinner το Porto Palace Hotel».

To ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα του CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki περιλαμβάνει:

• Τριήμερη φιλοξενία των εκπροσώπων ξένων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη
• Προκαθορισμένες συναντήσεις με εγγυημένο ελάχιστο αριθμό 15 συναντήσεων ανά εταιρεία
• Networking κατά τη διάρκεια παράλληλων εκδηλώσεων
• Θεματικά tours, ξεναγήσεις και fam trip 2 ημερών στη Χαλκιδική

Στο φετινό CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki θα πάρουν μέρος 28 hosted buyers από 10 ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Βουλγαρία), οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα από 100 περίπου που δήλωσαν ενδιαφέρον.
Όλοι αυτοί θα συναντηθούν με εκπροσώπους από 35 τουριστικές επιχειρήσεις, από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και παράλληλα, να δημιουργήσουν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δικτύωσης.
Παράλληλα οι ξένοι hosted buyers, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα γεμάτο μοναδικές εμπειρίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και ευκαιρίες δικτύωσης, να γνωρίσουν τον προορισμό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μπορεί βασικός προορισμός του TCB να είναι η προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού, ωστόσο το Connect δεν περιορίζεται σ΄αυτό καθώς φιλοξενεί hosted buyers απ’ όλο το φάσμα του τουρισμού και προδοθεί όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά όλη την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους επαγγελματίες της περιοχής στο Connect θα ξεκινήσουν στις 22 Απριλίου. Για κάθε ενδιαφερόμενο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ προϋπόθεση για την δυνατότητα συμμετοχής αποτελεί η εταιρεία να έχει έδρα και να δραστηριοποιείται κυρίως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Η αποτελεσματική προβολή της περιοχής αποτελεί κύρια προτεραιότητα μας. Εκτιμώ ότι το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki θα εξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό του τουρισμού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και σε κόμβο ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεργασίας. Η θερμή ανταπόκριση των διεθνών buyers στην πρόσκληση μας αποδεικνύει ότι οι στοχευμένες ενέργειες και ο στρατηγικός σχεδιασμών των δράσεων του Thessaloniki Convention Bureau αποδίδουν καρπούς.» τονίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ασλάνης, Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάζει και στηρίζει μια κάθετη δράση προώθησης του προορισμού με πυρήνα τις προκαθορισμένες επαγγελματικές συναντήσεις, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς που εκπροσωπούνται μέσω του Thessaloniki Convention Bureau και με επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines. Έτσι, έρχονται επιλεγμένοι buyers από την Ευρωπαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά για να γνωρίσουν τον προορισμό, τις υποδομές και τις δυνατότητες που προσφέρει συνολικά, σε συνδυασμό της Θεσσαλονίκης και τη γύρω περιοχή. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε όσους προσκεκλημένους επιθυμούν να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένα fam trip στη Χαλκιδική σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments