Με ένα θεματικό πάρκο ο Δήμος Βόλου ενισχύει την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως χριστουγεννιάτικος προορισμός.
Το θεματικό πάρκο έχει ως θέμα τα κορυφαία παραμυθία των σπουδαιότερων συγγραφέων που ζωντανεύουν στα μάτια των επισκεπτών. .
Ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Πινόκιο, η Χάιντι, ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Χάνσελ, η Γρέτελ, ο Εγωιστής Γίγαντας, Ο Μόγλη και ο Σκρούτζ γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων, και συνυπάρχουν με τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του Άη Βασίλη, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό στην πλατεία Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της πόλης, θα δούνε από κοντά, στιγμές από τις ιστορίες που αγάπησαν και μαζί με αυτές μεγάλωσαν.
Κάθε παραμύθι θα παρουσιάζεται μέσα από μια απόλυτα χαρακτηριστική αναπαράσταση με τρισδιάστατα εκθέματα και υπερμεγέθη κατασκευές, που θα παραπέμπουν στην εξέλιξη κάθε διαφορετικής ιστορίας.
Η μεγάλη ομάδα «ξεναγών» με πολύ ταλέντο και κέφι, καθημερινά υποδέχεται το κοινό και θα «ζωντανεύει» τους ήρωες του παραμυθένιου κόσμου.
Χαρακτηριστικά σημεία του πάρκου είναι τα μεγάλα εκθέματα που αποτελούν βασικό θέμα εντυπωσιακής φωτογράφησης με επίκεντρο τα παραμύθια και τους ήρωες τους.

Στο πάρκο παρουσιάζονται τα παρακάτω παραμύθια:
Μικρός Πρίγκιπας – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, Γαλλία
Σκρουτζ – Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – Κάρολος Ντίκενς, Αγγλία
Χάνσελ και Γκρετλ – Αδελφοί Γκριμ, Γερμανία
Ο Εγωιστής Γίγαντας – Οσκαρ Γουάιλντ, Ιρλανδία
Παπουτσωμένος Γάτος – Σαρλ Περώ, Γαλλία
Μολυβένιος Στρατιώτης – Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Δανία
Χάιντι, το κορίτσι των Άλπεων – Γιοχάνα Λουίζε Σπύρι, Ελβετία
Μόγλη, Το βιβλίο της Ζούγκλας – Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Μεγάλη Βρετανία
1000 και 1 νύχτες
Το πάρκο είναι παραγωγή του Δήμου Βόλου και έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί από τις δημιουργικές ομάδες Dream Workers και Eksagon.
Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη 1 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου 2023.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments