Τρεις νέους πρεσβευτές απέκτησε η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης. Τρεις νέους πετυχημένους σεφ, τους οποίους το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης έχρισε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ως Chef Ambassadors για το 2017. Πρόκειται για την Ιωάννα Θεοδωράκη(Duck ), τον Ανδρέα Κλαυδιανό (Lokal) και τον Νίκο Τζούμα (Anasa) που συμβάλλουν με την δουλειά τους στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης και την καθιέρωσή της ως γαστρονομικό προορισμό.
Μαζί τους ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει δράσεις για την προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού. Η πρώτη από αυτές θα γίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο. Εκεί, στα πλαίσια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης ITB που ξεκινά την Τετάρτη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν δείπνο στο οποίο προσκλήθηκαν άνθρωποι του τουρισμού της Γερμανίας προκειμένου να γνωρίσουν και να γευτούν τη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση που έγινε στο αναδυόμενο εστιατόριο (Pop up restaurant) που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στα πλαίσια της έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop – Oenos, παρουσιάστηκε μια ακόμη δράση που συνδέει τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης με την γαστρονομία της. Πρόκειται για το «Made In Thessaloniki FOOD BASKET – Το Καλάθι των Τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλονίκης»., ένα καλάθι με 14 αντιπροσωπευτικά προϊόντα που παράγουν ισάριθμοι παραγωγοί της περιοχής. Το καλάθι αυτό, θα ταξιδεύει στο εξωτερικό με την “Διπλωματία των Πόλεων¨την σημαντικότερη από τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, που στόχο έχει να προωθήσει την πόλη ως τουριστικό προορισμό.
Στη εκδήλωση που μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας μεταξύ άλλων είπε “ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προσπαθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομία της Θεσσαλονίκης. Δημιουργήσαμε το “Food festival”, μια ετήσια διοργάνωση που σκοπό έχει να προωθήσει την πλούσια γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης και να την συνδέσει με τον τουρισμό της. Ήδη έχουμε δεχτεί τα πρώτα αιτήματα από Κύπρο και Κολονία να έρθουν στην Θεσσαλονίκη γκρουπ για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του Food Festival. Την προσπάθεια μας, βοηθά πολύ η ΔΕΘ-Helexpo και την ευχαριστώ πολύ. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να βγάλουμε την πλούσια γαστρονομική μας παράδοση στο εξωτερικό. Στη Διπλωματία των Πόλεων, από εδώ και πέρα μέρος των παρουσιάσεων θα είναι και η κουζίνα της πόλης. Χρίζουμε τρεις νέους σεφ της πόλης με πετυχημένη πορεία ως Chef ambassadors της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να τους παροτρύνουμε να βγουν για λίγο από την κουζίνα τους, να προωθήσουν με πιο σύγχρονο τρόπο την δουλειά τους όπως κάνουν και οι γνωστοί Αθηναίοι σεφ. Να βοηθήσουν τον εαυτό τους αλλά και την πόλη. Τα πιάτα που δημιουργούν περιέχουν την τεράστια γαστρονομική μας παράδοση και την πάνε παραπέρα. Ετοιμάζουμε δράσεις και η πρώτη στάση μας θα είναι την Πέμπτη στο Βερολίνο” είπε ο αντιδήμαρχος τουρισμού..
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε το Δήμο για την καλή συνεργασία που έχουν και τον συνεχάρη για τις προσπάθειες που κάνει το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης να προωθήσει την γαστρονομία της πόλης και να την συνδέσει με το τουριστικό της προϊόν.
Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση δοκιμάσαν τα πιάτα που δημιούργησαν οι τρεις Chef Ambassadors χρησιμοποιώντας υλικά από «Made In Thessaloniki FOOD BASKET”.
Τις δράσεις αυτές με τους Chef Ambassadors και το «Made In Thessaloniki FOOD BASKET – Το Καλάθι των Τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλονίκης», επιμελήθηκε η εταιρεία Places and Flavors που ειδικεύεται στην προώθηση της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων και του γαστρονομικού τουρισμού.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments