Μετά την περσινή πιλοτική του λειτουργία, ανοίγει και πάλι αύριο για τουριστικές καταδύσεις το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας. Βρίσκεται στην Αλόννησο και θεωρείται από τα πλέον σημαντικά στο είδος του.
Το ναυάγιο είναι σε βάθος 22 έως 33 μέτρων και έχει θεωρηθεί μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο ναυάγιο της Κλασσικής Περιόδου και το σπουδαιότερο αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο του κόσμου. Κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο ήταν αθηναϊκό εμπορικό, φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και άλλα αγγεία και είχε διαστάσεις κατά προσέγγιση 25 μέτρα μήκος και 10 μέτρα πλάτος, ενώ βυθίστηκε την περίοδο 425-400 π.Χ.
Παράλληλα έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στη Χώρα Αλοννήσου, το πρώτο στην Ελλάδα, που μεταφέρει τον επισκέπτη στον μαγικό κόσμο του βυθού και του αρχαίου ναυαγίου με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας!
Η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού επί της ουσίας ξεκίνησε πέρσι στη χώρα μας με την δημιουργία κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου. Ήδη το αρμόδιο Υπουργείο απελευθέρωσε πάνω από 90 ιστορικά ναυάγια σε όλη την Ελλάδα, όπου οι φίλοι των καταδύσεων μπορούν να καταδυθούν και να τα εξερευνήσουν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments