Βαλίτσες για το Βουκουρέστι ετοιμάζει η Διπλωματία των προορισμών, η μετεξέλιξη της Διπλωματίας των πόλεων, μιας σημαντικής δράσης που είχε ξεκινήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης επί διοίκησης Μπουτάρη και μετά από δυο χρόνια διακοπής συνεχίζεται από την εταιρεία Wise Ram του Σπύρου Πέγκα.
Αύριο το πρωί με πτήση της Aegean μέσω Αθηνών αναχωρεί μεγάλη αποστολή από τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κλπ), Στόχος είναι η προβολή των δυο περιοχών στη ρουμανική τουριστική αγορά. Αύριο Πέμπτη το απόγευμα στις 6μμ, στο ξενοδοχείο Athenee Palace Hilton θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης των δυο προορισμών. Έχουν προσκληθεί από Ρουμανικής πλευράς τουριστικά γραφεία που ασχολούνται τουριστικά με την Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν B2B συναρτήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές καθώς και κοκτέιλ δικτύωσης.
Την επόμενη μέρα οι συμμετέχοντες στην αποστολή θα έχουν την ευκαιρία αν θέλουν να επισκεφτούν ρουμανικά τουριστικά γραφεία για τα περαιτέρω.
Η επιλογή του Βουκουρεστίου δεν έγινε τυχαία. Όπως έδειξαν και τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκαν πριν μερικές μέρες, οι Ρουμάνοι ήταν πρώτοι από τους ξένους σε διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης το πρώτο οκτάμηνο του έτους. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς καθώς η ρουμανική αγορά δείχνει μια αυξανόμενη δυναμική. Επίσης δεν σχέση με άλλες εθνικότητες που φτάνουν στη Βόρεια Ελλάδα οδικώς, είναι από αυτές που ξοδεύουν τα περισσότερα. Οι αριθμοί αφίξεων αναμένεται να αυξηθούν του προσεχείς μήνες καθώς βελτιώνεται θεαματικά η αεροπορική συνδεσιμότητα ανάμεσα στη Ρουμανική πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη.
Η αποστολή θα φτάσει στο Βουκουρέστι με πτήση της Aegean η οποία για μια ακόμη φορά στηρίζει έμπρακτα την Διπλωματία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments