Από αύριο Δευτέρα και για τρεις ημέρες, η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού θα χτυπά στο Λονδίνο. Και αυτό γιατί πραγματοποιείται η World Travel Market (WTM), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού που γίνονται κάθε χρόνο στον κόσμο.
Κάθε χώρα του πλανήτη που έχει τουριστικό ενδιαφέρον βρίσκεται εκεί για να παρουσιάσει τα τουριστικά της πλεονεκτήματα ενώ επαγγελματίες από κάθε γωνιά του πλανήτη ταξιδεύουν στο Λονδίνο για ενημέρωση και συναντήσεις. Στην περσινή έκθεση διαπιστεύτηκαν 35 χιλιάδες επαγγελματίες από 183 χώρες του κόσμου.
Η φετινή WTM έχει τιμώμενη χώρα το Μαρόκο που θα επικεντρωθεί στη διεθνή του καμπάνια «Morocco, Kingdom of Light».
Παράλληλα με το εκθεσιακό κομμάτι, στην WTM πραγματοποιούνται πολλές συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις όπου ειδικοί και μη προσπαθούν να ιχνηλατήσουν το μέλλον του τουρισμού, ιδιαίτερα αυτή την εποχή με τις μεγάλες προκλησεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο υπερτουρισμός, η βιωσιμότητα κλπ.
Ανάμεσα στους επισκέπτες είναι και δεκάδες Υπουργοί Τουρισμού, ενίοτε και Πρωθυπουργοί, οι οποίοι πέραν των άλλων συμμετέχουν στην καθιερωμένη υπουργική σύνοδο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην WTM σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Η Ελλάδα…

Για τη χώρα μας η WTM είναι από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού καθώς αποτελεί βαρόμετρο για το πώς θα κινηθεί η επόμενη τουριστική περίοδος από την βρετανική αγορά.
Στο ανανεωμένο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, έκτασης 900 τ.μ. θα βρίσκονται 72 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, κλπ. Αρκετοί ακόμη εκθέτες από την Ελλάδα θα βρίσκονται εκτός ελληνικού περιπτέρου.
Στο περιθώριο της έκθεσης, ο ΕΟΤ διοργανώνει δύο σημαντικά events:
– το «Sustainability Marathon» το οποίο αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού
– και το «Greek Women Mean Business», στο οποίο θα συμμετάσχουν Ελληνίδες που καινοτομούν στο τουριστικό επιχειρείν.
Τέλος, έχει προγραμματιστεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της MasterCard, με το οποίο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού γίνεται, μεταξύ άλλων, επίσημο μέλος του «MasterCard Tourism Innovation Hub», στο οποίο συμμετέχουν χώρες από όλη την Ευρώπη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments