Τις βαλίτσες του για το Λονδίνο ετοιμάζει ο τουριστικός κόσμος της χώρας. Και αυτό γιατί την προσεχή Δευτέρα ξεκινά εκεί η μεγάλη τουριστική έκθεση WTM (World Travel Market), που με συμμετοχή εκθετών από 190 χώρες δικαίως ονομάζεται παγκόσμια τουριστική έκθεση.
Κάθε χρόνο αποτελεί το βαρόμετρο για το τι θα ακολουθήσει στον τουρισμό την νέα χρονιά, ενώ εκεί γίνονται γνωστές οι νέες εξελίξεις στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.
Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Φέτος η λειτουργία της είναι τριήμερη, μειωμένη κατά μια μέρα, καθώς η τάση είναι ο περιορισμός των εκθεσιακών ήμερων, προκειμένου να γίνει οικονομικά πιο προσιτή η συμμετοχή εκθετών άλλα και επισκεπτών στην έκθεση.
Η “World Travel Market” διεξάγεται στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “ExCel” του Λονδίνου καταλαμβάνει έκταση 45.000 τ.μ. και απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της γίνονται πολλά συνέδρια και διάφορες άλλες εκδηλώσεις που καθορίζουν το μέλλον της τουριστικής αγοράς.
Η Ελλάδα συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, μέσα στο οποίο νοικιάζουν χώρο ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς. Από τις επαφές και τις συναντήσεις που θα γίνουν διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια για το πως θα εξελιχθεί η επόμενη τουριστική περίοδος στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό εκατοντάδες είναι τα στελέχη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που παραβρίσκονται στην έκθεση, είτε ως έκθετες είτε ως επισκέπτες.
Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το θέαμα που παρουσίαζε το ελληνικό περίπτερο ήταν πραγματικά από θλιβερό έως κωμικό. Και αυτό γιατί ανάμεσα στους επαγγελματίες που προσπαθούσαν να κάνουν τις επαφές τους, τριγυρνούσαν άσκοπα δεκάδες άσχετοι “τρόφιμοι” του ελληνικού δημοσίου, αιρετοί και μη, (Δήμαρχοι, Νομάρχες, στελέχη του δημοσίου άσχετα με τον τουρισμό κλπ) που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για ένα τζάμπα ταξιδάκι στο Λονδίνο με έξοδα του δημοσίου. Οι περισσότεροι δεν ήξεραν ούτε καν αγγλικά και όχι μόνο δεν πρόσφεραν τίποτε αλλά εμπόδιζαν αυτούς που πήγαιναν εκεί να κάνουν δουλειά. Με την κρίση το φαινόμενο περιορίστηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments