Δυναμικό παρόν έδωσε και φέτος η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη. Φέτος συμμετείχαν -εκτός της Ελλάδας – δέκα χώρες μέσω των αντίστοιχων Κρατικών Τουριστικών Οργανισμών, όπως Κύπρος, Φιλιππίνες, Νορβηγία, Πολωνία, Τσεχία, Τυνησία Σεϋχέλλες, Ταϊλάνδη, Τανζανία, Ουγκάντα καθώς και 26 τουριστικά γραφεία εκ των οποίων τα τρία έχουν στο πρόγραμμα τους την Ελλάδα. Στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. φιλοξενήθηκαν φέτος η Περιφέρεια Κρήτης καθώς και αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπάθου ενώ πραγματοποιήθηκε Workshop με την συμμετοχή των Εκθετών και επαγγελματιών του χώρου καθώς και Δημοσιογράφων.
Λόγω της άριστης συνεργασίας της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας οι διοργανωτές δημιούργησαν, με δική τους πρωτοβουλία, ένα ειδικό χώρο ξεκούρασης για τους επισκέπτες (φώτο), κοντά στο περίπτερο με Ελληνικά χρώματα και background wall. Στον χώρο αυτό τοποθετήθηκε διαφημιστικό υλικό ενώ η Περιφέρεια Κρήτης προσέφερε και τοπικά κεράσματα.
Επιπλέον, η έκδοση Οκτωβρίου του περιοδικού VAGABOND, το οποίο διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης, είχε ως εξώφυλλο την Σαντορίνη και στο οπισθόφυλλο διαφημιστική καταχώρηση του Ε.Ο.Τ. , χωρίς κόστος για τον Ε.Ο.Τ.
Η Δανία με 5,8 εκ. κατοίκους, αποτελεί σημαντική αγορά για την Ελλάδα καθώς καταγράφει ανά έτος ισχυρή ανοδική αύξηση της προτίμησης των Δανών για διακοπές στην Ελλάδα.
Το 2016 οι αφίξεις Δανών πολιτών ανήλθαν σε 389.243 άτομα. Το 2019, ο αριθμός αυτός παρουσίασε αύξηση κατά (+) 26, 46% ήτοι 492.266 άτομα ή σχεδόν το 8,44 % του συνολικού της πληθυσμού.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments