Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι μια πολύ σημαντική οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος, στη 19η διοργάνωσή του, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Hellexpo.
Και όπως κάθε χρόνο θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο μαγνήτη που θα συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Γιατί στην εκδήλωση συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 120 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς/διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoirs κλπ. θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους.
Οι χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών και αποσταγμάτων, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2022, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Έτσι ο Χάρτης των Γεύσεων έχει καθιερωθεί ως το σημείο παρουσίασης των τελευταίων οινικών τάσεων.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τον Χάρτη των Γεύσεων να ξεχωρίζει και σε επίπεδο «οινικής & γαστρονομικής εκπαίδευσης» είναι το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που πάντα προτείνει. Οι επισκέπτες, με την είσοδο στην έκθεση μπορούν να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.
Και η Wine Plus, ως διοργανώτρια του Χάρτη των Γεύσεων, συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.
Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo. Φέρει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments