Είναι αλήθεια πως εδώ και χρόνια, οι Ρώσοι είναι ερωτευμένοι τουριστικά με την Τουρκία και είναι η πρώτη τους επιλογή για διακοπές χειμώνα καλοκαίρι. Το 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία, πάνω από έξι εκατομμύρια Ρώσοι πήγαν για διακοπές στα τουρκικά θέρετρα, περισσότεροι από κάθε άλλη χρόνια. Ακόμη και πέρσι, μια δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, οι Ρώσοι τουρίστες ξεπέρασαν στην Τουρκία τα 2,5 εκατομμύρια.
Ωστόσο φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων, λιγότεροι Ρώσοι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες, η Τουρκία αποφάσισε να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη για να διευκολύνει την πρόσβαση των Ρώσων τουριστών στη χώρα.
Έτσι η τουρκική κυβέρνηση, θα διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην Turkish Airlines και στην Pegasus (2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας) για τη δημιουργία περίπου δυο εκατομμυρίων αεροπορικών θέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Η Turkish Airlines θα διαθέσει τις θέσεις σε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, κυρίως Anex Tour, Pegas Touristik και Coral Travel.
Επίσης το σχέδιο προβλέπει ακόμη και τη δημιουργία αεροπορικής εταιρίας τσάρτερ, που θα εδρεύει στην Αττάλεια και θα δρομολογεί πτήσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα προσθέσει άλλο ένα εκατομμύριο αεροπορικές θέσεις στην τρέχουσα χρονιά.
Με αυτά τα μέτρα, και την οικονομική στήριξη των τουρκικών τουριστικών γραφείων που ασχολούνται με την Ρωσική αγορά, η Τουρκία φιλοδοξεί να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Ρώσους τουρίστες και μάλιστα αυτή την εποχή που είναι αποκλεισμένοι από τους τουριστικά θέρετρα πολλών χωρών, που συμμετέχουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Το ερώτημα είναι αν οι Ρώσοι μπορέσουν φέτος να ταξιδέψουν…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments