Οι Κινέζοι βιάζονται πολύ και με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς που σχεδιάζουν, δημιουργούν και κατασκευάζουν διάφορα έργα υποδομών, καταφέρνουν να φέρουν το μέλλον στο σήμερα ! Κλασσικό παράδειγμα το νέο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο κατασκευάζεται στην περιοχή του Daxing και έχει ως σκοπό να αποσυμφορήσει το υπάρχον (Beijing Capital International Airport). Όταν ολοκληρωθεί πλήρως, θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.
Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το κέντρο του Πεκίνου και καλύπτει έκταση 6.500 στρεμμάτων. Ένα εκπληκτικό έργο που νομίζεις ότι ήρθε από το μέλλον, με εξαιρετικό και μοντέρνο σχεδιασμό μα κυρίως χρηστικό και λειτουργικό για τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Το σχεδίασε η αείμνηστη Ιρακινοβρετανή αρχιτέκτονας, Ζάχα Χαντίντ εντυπωσιακά έργα της οποίας κοσμούν πολλά μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί περίπου στο τέλος του 2018 ή αρχές του 2019 και θα εξυπηρετεί αρχικά 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ενώ από το 2025 θα μπορεί να εξυπηρετεί ετησίως έως 72 εκατ. επιβάτες και 4 εκατ. τόνους εμπορευμάτων. Μια τεράστια “πόλη-αεροδρόμιο” η οποία θα συνδέεται με μια νέα γραμμή ταχείας διαμετακόμισης με τον σιδηροδρομικό σταθμό South Beijing σε χρόνο μόλις μισής ώρας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments