Στην όμορφη Βαρκελώνη κάποιοι δεν περιορίστηκαν μόνο σε διαμαρτυρίες κατά της αύξησης του τουρισμού αλλά περάσαν σε επιθέσεις κατά των τουριστών.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε ένα από τα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία με ανοιχτή που κάνουν περιηγήσεις στην πόλη, το οποίο μετέφερε Βρετανούς τουρίστες. Οι κουκουλοφόροι έγραψαν συνθήματα κατά των τουριστών (φώτο) και προκάλεσαν φθορές στο λεωφορείο την ώρα που αυτό βρισκόταν έξω από το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, δημοφιλή σταθμό αυτών των λεωφορείων.

«Ο τουρισμός σκοτώνει τις γειτονιές» ήταν το σύνθημα που έγραψαν οι κουκουλοφόροι.

Οι επιβάτες του λεωφορείου δήλωσαν τρομοκρατημένοι καθώς προς στιγμή νόμισαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Βαρκελώνη συγκεντρώνει πλέον περισσότερους τουρίστες απ’ ότι μπορεί να αντέξει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται δραματικά η ζωή των ντόπιων. Τα ενοίκια έχουν ακριβύνει καθώς οι περισσότεροι νοικιάζουν τα σπίτια τους σε τουρίστες μεσώ σελίδων τύπου Airbnb. Ολόκληρες γειτονιές δεν μπορούν να ησυχάσουν από τους πολυπληθείς τουρίστες ενώ τα πάντα πωλούνται ακριβά. Έτσι οι διαμαρτυρίες των ντόπιων είναι πλέον έντονες.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Ada Colau, καταδίκασε την επίθεση των κουκουλοφόρων καθώς όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι διαμαρτυρίες δεν μπορούν να περιλαμβάνουν την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και την καταστραφή ξένης περιουσίας. Η ίδια έχει υποσχεθεί περιορισμό της αύξησης των τουριστών στην πόλη.

 

 

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments