Στις αεροπορικές απαγορεύσεις της εποχής προτίθεται μια ακόμη αλλά αυτή τη φορά όχι εξαετίας της πανδημίας. Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) απαγορεύονται οι πτήσεις στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας όπως και να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Επίσης συστήνεται προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας αφενός να μην κινδυνεύσουν από μια νέα κρατική αεροπειρατεία και αφετέρου να μην επωφελείται οικονομικά η Λευκορωσία από τα τέλη διέλευσης.
Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους, προκειμένου το καθεστώς να συλλάβει αντιφρονούντα δημοσιογράφο που επέβαινε στην πτήση.
Η ΝΟΤΑΜ που ισχύει ήδη και έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments