Η Μάλτα, που το μέγεθος της είναι το μισό από την Κέρκυρα, είναι μια χώρα πολύ φιλική στην αεροπορική βιομηχανία. Έτσι αεροπορικές εταιρίες δημιούργησαν εκεί θυγατρικές, όπως η Ryanair την Malta Air, η Wizz Air την Wizz Air Malta κλπ. Άλλες έκαναν εκεί τεχνικές βάσεις όπως η Lufthansa technic.
Και δεν είναι φιλική μόνο στην αεροπορική βιομηχανία, αλλά και στα μεγάλα πολυτελή γιοτ των ανά τον κόσμο κροίσων που τα ελλιμενίζουν στις μαρίνες της (τρίτη χώρα στην Ευρώπη σε πολυτελή γιοτ), φιλική στις οπτικοακουστικές παραγωγές καθώς εκεί γυρίζονται μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ, για να αναφερθούμε μόνο σε αυτά που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
Γι΄αυτό και η μικρή αυτή χώρα βιώνει περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης.
Τώρα μια ακόμη αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει βάση στη Μάλτα.
Πρόκειται για την ισπανική Air Nostrum η οποία θα σταθμεύσει στη Μάλτα όχι αεροπλάνα αλλά αερόπλοια. Πρόκειται για τα Airlander της Βρετανικής εταιρείας Hybrid Air Vehicles, κάτι μεταξύ αερόστατου, αεροπλάνου και πλοίου. Θα τα δούμε να πετάνε από το 2026.
Η Air Nostrum παράγγειλε αρχικά δέκα Airlander για την ισπανική αγορά ωστόσο τώρα παράγγειλε και άλλα δέκα για την βάση της στη Μάλτα, προκειμένου από εκεί να εκτελεί δρομολόγια προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Τυνησία κλπ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments