Το σήριαλ Lufthansa φαίνεται πως βαίνει στο τέλος του. Στη καθοριστική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτό το σχέδιο κρατικής διάσωσης της εταιρείας ύψους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα έξι από αυτά θα ενισχύσουν τα κεφάλαια της και τα τρία δισεκατομμύρια θα είναι δάνεια με την εγγύηση του κράτους. Αντ΄αυτού, η εταιρεία θα παραχωρήσει στο γερμανικό κράτος το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου και δυο θέσεις στο διοικητικό της συμβούλιο. Επίσης θα παραχωρήσει χρονοθυρίδες προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών σε ανταγωνιστές της στους δυο μεγάλους κόμβους της σε Μόναχο κaι Φρανκφούρτη κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Lufthansa δήλωσε πως αποφεύχθηκε μια καταστροφική χρεοκοπία, οδυνηρή για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της, και διευκρίνισε πως τα χρήματα αυτά δεν είναι δώρο προς την εταιρεία αλλά θα πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να πάρει πίσω το 20% των μετοχών της από το κράτος.
Στο μεταξύ ήδη η Ryanair ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίσει την συμφωνία, καθώς όπως υποστηρίζει νοθεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments