Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Στην νοτιοανατολική Ελβετία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντάβος, βρίσκεται μία λίμνη που κάθε χρόνο παγώνει από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το Ντάβος βρίσκεται στις Ελβετικές Άλπεις και έχει υψόμετρο 1560 μέτρα, γεγονός που την καθιστά την ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη! Είναι γνωστή για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται εκεί κάθε χρόνο με την ετήσια συνάντηση πολιτικών και σημαντικών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.
Επίσης, φιλοξενεί και ένα από τα πιο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας. Όμως, η λίμνη της πόλης κρύβει κάτι το μοναδικό και αξιοθαύμαστο. Εκτός από την απίστευτη ομορφιά της, σε ένα αλπικό τοπίο μοναδικού κάλλους κάθε χρόνο όπως είναι λογικό παγώνει. Έτσι, την άνοιξη, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ως αποτέλεσμα έχει το λιώσιμο των πάγων, λαμβάνει χώρα ένα μοναδικό φαινόμενο.. η λίμνη βγάζει απόκοσμους, διαπεραστικούς ήχους και μοιάζει σαν να μιλάει ή όπως λέγεται από πολλούς να «τραγουδάει»!
Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται από το εσωτερικό λιώσιμο των πάγων της λίμνης και σταματάει με την επόμενη χιονόπτωση που κάνει τους ήχους να σιωπούν και η λίμνη καλύπτεται εκ νέου με χιόνι. Αυτό το αξιοπερίεργο φαινόμενο κεντρίζει το ενδιαφέρον των ντόπιων αλλά και την πληθώρα των επισκεπτών που το επισκέπτονται προκειμένου να το δουν και να το ακούσουν από κοντά! Είναι ακόμη μία φορά που η φύση μας εκπλήσσει ευχάριστα και που μας δείχνει το μεγαλείο της.
Info…
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πανέμορφη λίμνη στην προσπάθεια της να λιώσει τους πάγους της και το μοναδικό της τραγούδι. Απολαύστε το!

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments