Το φετινό καλοκαίρι όλα συνωμοτούν σε βάρος των αεροπορικών ταξιδιών. Δεν είναι μόνο οι χαώδεις καταστάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού, δεν είναι μόνο η ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν είναι μόνο οι απεργίες που έγιναν ή προγραμματίζονται σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες καθώς οι εργαζόμενοι είναι στα όρια τους πριν καν μπούμε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, είναι και τα τεχνικά προβλήματα που ανατρέπουν τα ταξιδιωτικά πλάνα χιλιάδων ανθρώπων και μάλιστα μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.
Δείτε τι γίνεται στην Ελβετία. Ο εναέριος χώρος είναι κλειστός εδώ και ώρες, λόγω τεχνικού προβλήματος στα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας . Πάνω από τη χώρα δεν πετά τίποτε. Οι μακρινές πτήσεις που κατευθύνονται στα αεροδρόμια της Ζυρίχης και της Γενεύης εκτρέπονται σε αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Όλες οι άλλες πτήσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας υπόσχεται πως θα αποκαταστήσει το πρόβλημα μέχρι το μεσημέρι.
Στο μεταξύ αν ταξιδέψετε αυτή την περίοδο με πτήση της Swiss, μην παραξενευτείτε αν οι αεροσυνοδοί που θα σας εξυπηρετήσουν φορούν στολές της Lufthansa. H μητρική Lufthansa δάνεισε στην θυγατρική Swiss 70 αεροσυνοδούς, για να μπορέσει η τελευταία να καλύψει κενά στο ιπτάμενο προσωπικό της και να βγάλει το πρόγραμμα.
Καθώς το καλοκαίρι προχωρά και η αεροπορική κίνηση αυξάνεται, ποιος ξέρει τι θα δούμε ακόμη…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments