Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας, Turkish Airlines, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, αλλάζει όνομα. Μετά από εντολή του προέδρου τη χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ονομαστεί Türkiye Hava Yolları.
Θυμίζουμε πως κατόπιν αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης, ο ΟΗΕ άλλαξε πρόσφατα το όνομα της Τουρκίας από Turkey σε Türkiye. «Από εδώ και στο εξής θα γράφουμε Türkiye Hava Yolları αντί για Turkish Airlines στην άτρακτο των αεροπλάνων μας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε υποστηρικτές που τον ζητωκραύγαζαν.
Η Turkish Airlines ονομάζεται μέχρι τώρα στα τουρκικά Türk Hava Yolları και συντομογραφείται με τα αρχικά THY. Το νέο όνομα μοιάζει πολύ με το σημερινό τουρκικό. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στο εσωτερικό της χώρας. Το αγγλικό εμπορικό σήμα Turkish Airlines υπάρχει στην άτρακτο των αεροσκαφών και μόνο αυτό χρησιμοποιείται μέχρι τώρα σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας.
Η αλλαγή του διεθνούς ονόματος από Turkish Airlines σε Türkiye Hava Yolları αναμένεται να στοιχίσει στην εταιρεία πολλά εκατομμύρια.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments