Η Sky Express είναι μια ελληνική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε από το Ηράκλειο της Κρήτης το 2005. Διαθέτει στόλο 11 ελικοφόρων αεροσκαφών τύπου ATR 42 και ATR 72, στόλος ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Εκτελεί δρομολόγια προς 32 ελληνικά αεροδρόμια, δηλαδή στα περισσότερα της χωράς, ακόμη και σε κάποια από τα πιο μικρά σε μέγεθος και κίνηση. Πολλά δρομολόγια συνδέουν απευθείας περιφερειακούς προορισμούς μεταξύ τους, που πότε άλλοτε δεν έχει εκτελέσει άλλη αεροπορική εταιρεία. Αυτό διευκολύνει αφάνταστα τους κατοίκους κυρίως των νησιών, που σε άλλη περίπτωση θα ήθελαν πολύ χρόνο και χρήμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Τον τελευταίο καιρό, η Sky Express πρωταγωνιστεί σε πολλά αρνητικά δημοσιεύματα σε ενημερωτικές σελίδες του διαδικτύου, λόγω περιστατικών που συνέβησαν σε πτήσεις της, πολλά από τα οποία ξεπερνούν τα όρια της δυσφήμισης.
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες όταν μετά την απογείωση αεροσκάφους της από το αεροδρόμιο της Αθήνας με προορισμό τη Λήμνο, αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στο Ελ. Βενιζέλος. Στη συνέχεια, ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων που άλλα βασίστηκαν σε μαρτυρίες επιβατών και άλλα στη φαντασία αυτών που τα έγραψαν, μιλούσαν για πτήση τρόμου που το αεροσκάφος κατά την απογείωση του έτρεμε, σταμάτησε ο ένας κινητήρας, οι επιβάτες φόρεσαν σωσίβια, κάποιοι λιποθύμησαν, κάποιοι άλλοι τσίριζαν, κάποιοι ήταν βέβαιοι πως ζούσαν τις τελευταίες τους στιγμές και πως στην προσγείωση το αεροπλάνο περίμεναν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.
Σε ανακοίνωση τη, η αεροπορική εταιρεία τα διαψεύδει όλα αυτά ισχυριζόμενη πως “το αεροσκάφος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά την απογείωση και εμφάνισης τεχνικής ένδειξης, ο κυβερνήτης, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, αποφάσισε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, δεν διαπιστώθηκε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση σωσιβίων, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, ούτε τέθηκε θέμα παροχής ασθενοφόρων, ούτε πυροσβεστικών οχημάτων στους επιβαίνοντες, οι οποίοι αναχώρησαν κανονικά με επόμενη πτήση στις 22:18 για τον τελικό προορισμό”.
Το τι πραγματικά συνέβη το γνωρίζουν μόνο οι επιβάτες που το έζησαν ωστόσο η επίθεση που δέχθηκε η Sky Express από μέρος του τύπου είναι μάλλον άδικη για μια εταιρεία που παρέχει τόσο σημαντικό αεροπορικό έργο στη χώρα μας, ενώνοντας αεροπορικώς ξεχασμένα σημεία της Ελλάδας.
Κάθε μέρα πραγματοποιούνται στον πλανήτη περίπου 180 χιλιάδες επιβατικές πτήσεις και στατιστικώς είναι μάλλον φυσικό κάποιες από αυτές τις πτήσεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και στις μεγαλύτερες και χαρακτηρισμένες ως πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Κάθε χρόνο η Sky Express πραγματοποιεί 30 χιλιάδες πτήσεις, πολλές από τις οποίες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλά μποφόρ στο Αιγαίο. Κάποιες από αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παρ΄όλα αυτά για την Sky Express επισήμως έχουν καταγράφει μόλις δυο περιστατικά ασφάλειας. Συνέβησαν κατά την προσγείωση αεροσκαφών της στο Ηράκλειο και στη Ρόδο στα οποία όμως δεν σημειώθηκε κανείς τραυματισμός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος. Και τα δυο έγιναν με αεροσκάφη τύπου Jetstream που εδώ και καιρό αποσύρθηκαν από το στόλο της εταιρείας. Άρα λοιπόν η εταιρεία με βάση το ιστορικό της είναι από τις πλέον ασφαλείς όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η φήμη μιας αεροπορικής εταιρείας είναι κάτι πολύ σημαντικό για να παίζουν μ΄αυτήν κάποιοι επιζητώντας μια δημοσιογραφική επιτυχία επιτέλους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments