Χθες Κυριακή η EasyJet πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση καθώς από σήμερα καθηλώνει ολόκληρο το στόλο της. Στο προσωπικό δόθηκε άδεια δυο μηνών. Η εταιρεία επικαλείται για αυτή την απόφαση της τα πρωτοφανή όπως χαρακτηρίζει περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
Η άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία χαμηλού κόστους, η Ryanair, καθήλωσε την συντριπτική πλειοψηφία του στόλου της, ωστόσο διατήρησε ελάχιστες πτήσεις, κυρίως από βρετανικά αεροδρόμια.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανατέλλει ως τις 24 Οκτωβρίου τους κανόνες για τις χρονοθυρίδες (slots) των αεροδρομίων. Αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν «το χρησιμοποιείς ή το χάνεις» με αποτέλεσμα αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν δρομολόγια με άδεια αεροσκάφη προκειμένου να μην χάσουν της χρονοθυρίδες τους. Σε κάποια πολυσύχναστα αεροδρόμια, οι χρονοθυρίδες είναι δυσεύρετες και αν τις βρεις στοιχίζουν χρυσάφι. Μετά από αυτή την απόφαση, οι πτήσεις με άδεια αεροσκάφη αναμένεται να σταματήσουν, το ίδιο και η άνευ λόγου επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments