Γράφει ο Akis Dimarco

Μετά από πολλές παλινωδίες, κόντρες με τα σωματεία πληρωμάτων καμπίνας και πιλότων, διακοπή δρομολογίων και απειλές για μη επιστροφή, τελικά η British Airways (BA) κάνει comeback στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου με ένα δίκτυο 35 ευρωπαϊκών προορισμών, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με το ξεκίνημα του εαρινού προγράμματος δρομολογίων στις 29 Μαρτίου 2022.
Στο εν λόγω αεροδρόμιο θα εδρεύει η νέα θυγατρική της βρετανικής εταιρείας, η BA EuroFlyer, και θα λειτουργεί στα πρότυπα της έτερης θυγατρικής, της British Airways CitiFlyer (BACF) που έχει έδρα το αεροδρόμιο City του Λονδίνου, με χαμηλότερα κόστη συγκριτικά με την μητρική στο Heathrow. Η ΒΑ θα ξεκινήσει με ένα στόλο τριών Α-320 και σταδιακά θα τα αυξήσει σε 18 αεροσκάφη Α-320/321. Το προσφερόμενο προϊόν στις πτήσεις από Gatwick θα είναι ίδιο με αυτό προς Heathrow, Economy (EuroTraveller) και Business (Club Europe), δωρεάν σνακ, ονλάιν παραγγελίες επιπλέον εδεσμάτων και ποτών από το speedbird café, δωρεάν γεύματα στην Βusiness, συλλογή μιλίων (avios), 23 κιλά βαλίτσα στην Economy Plus, πρόσβαση σε lounge κτλ.
Στο δίκτυο των προορισμών της British Airways από Gatwick περιλαμβάνονται 6 προορισμοί στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Λάρνακα, Πάφος.
Το πρόγραμμα των πτήσεων προβλέπει τα εξής:
-Αθήνα: από 4 Μαῒου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
-Θεσσαλονίκη: από 14 Απριλίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή
-Ηράκλειο: από 24 Απριλίου, κάθε Δευτέρα, Σάββατο, Κυριακή
-Ρόδος: από 28 Απριλίου, κάθε Πέμπτη
-Κως: από 24 Απριλίου, κάθε Τετάρτη, Κυριακή
-Σαντορίνη: από 15 Απριλίου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο
-Λάρνακα: από 29 Μαρτίου, κάθε Τρίτη, Σάββατο
-Πάφος: από 29 Μαρτίου, καθημερινά
Το ενθαρρυντικό είναι ότι και οι 8 προορισμοί θα προσφέρονται ταυτόχρονα και από το Heathrow, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο επιβατικό κοινό, με πολλαπλές πτήσεις την ίδια μέρα, να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο που βολεύει περισσότερο σε μέρες και ώρες που θα επιλέξει. Τέλος, η British Airways επαναφέρει και τις απευθείας πτήσεις από Gatwick για Νέα Υόρκη-JFK.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments