Η AEGEAN πραγματοποιεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα για περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες μεταφορές και επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) που χρησιμοποιεί στις πτήσεις της και σε αεροδρόμια της Ευρώπης. Η AEGEAN ενώνει τις δυνάμεις της με έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αεροπορικών καυσίμων στον κόσμο, την Shell, μέσω της ελληνικής κοινοπραξίας με τις εταιρείες Motor Oil, Shell και MOH Aviation και εξασφαλίζει την προμήθεια σημαντικής ποσότητας μείγματος SAF στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda και του Λονδίνου Heathrow για τη διευκόλυνση των λειτουργιών του δικτύου της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

Οι ενέργειες αυτές αποτυπώνουν την έμπρακτη δέσμευση της εταιρείας για περισσότερο βιώσιμες μεταφορές και σηματοδοτούν την έναρξη της σταδιακής επέκτασης του προγράμματος χρήσης βιώσιμων καυσίμων της εταιρείας στο σύνολο του δικτύου της, δημιουργώντας, παράλληλα, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την έγκαιρη προσαρμογή της εταιρείας, αλλά και της χώρας μας στους στόχους της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση στις αερομεταφορές”.
Ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Shell & MOH Aviation, κορυφαία εταιρεία του κλάδου και σταθερού συνεργάτη μας εδώ και χρόνια, μας επιτρέπει να κάνουμε πράξη την απόφασή μας για σταδιακή επέκταση του προγράμματος χρήσης SAF στις πτήσεις μας και από τα αεροδρόμια του δικτύου εξωτερικού που επιχειρεί η AEGEAN. Αποτελεί δέσμευσή της εταιρείας και των ανθρώπων μας, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, όσο η δραστηριότητα αλλά και το οικονομικό μας αποτύπωμα θα αυξάνεται και η νέα αυτή συνεργασία που μόλις ανακοινώσαμε, το κάνουν πράξη».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2022 όλες οι πτήσεις της εταιρείας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εφοδιάζονται με μείγμα SAF, ενώ η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου σε εμπορική πτήση στην Ελλάδα το 2021. Μάλιστα, από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις με μείγμα SAF και από το αεροδρόμιο Γκαρντεμέν του Όσλο, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments