Στο World Central Airport του Ντουμπάι, ξεκίνησε χθες Δευτέρα το 18ο Dubai Airshow, η μεγάλη αεροπορική έκθεση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αεροπορικής κοινότητας.
Οι δυο μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών του πλανήτη, η αμερικανική Boeing και η ευρωπαϊκή Airbus, διαγκωνίζονται για το ποια θα λάβει τις περισσότερες παραγγελίες νέων αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές μεταφορές βρίσκονται σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης.
Μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη παραγγελία έδωσε η Emirates. Συνολικά 90 αεροσκάφη Boeing 777 διαφόρων τύπων, ενώ αύξησε την παραγγελία αεροσκαφών τύπου Boeing 787 Dreamliner (φώτο) σε 35 αεροσκάφη. Κόστος όλων αυτών άνω των 52 δις δολαρίων. Συνολικά η Emirates έχει σε παραγγελία 295 αεροσκάφη.
Μια άλλη μεγάλη παραγγελία ήρθε από την Sun Express, εταιρεία που το μετοχικό της κεφάλαιο μοιράζονται εξ ημισείας η Turkish Airlines και η Lufthansa. Συνολικά 45 Boing 737MAX με πρόβλεψη για άλλα 45.
Ακόμη η Air BALTIC παράγγειλε 80 Airbus Α220-300.
Επίσης έγιναν παραγγελίες για μικρότερο αριθμό αεροσκαφών από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Και όλα αυτά μόλις στην πρώτη μέρα του Dubai Air Show.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments