Το κίτρινο χρώμα αλλά και το λογότυπό της αεροπορικής εταιρείας Condor, μοιάζουν αρκετά με αυτά της Lufthansa. Εκτός όμως από μια παλαιότερη μετοχική συνεργασία, σήμερα πλέον οι δυο εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση. Αντίθετα η Condor είναι μέλος του μεγάλου και παγκόσμιου ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook.
Προγραμματισμένες πτήσεις από την Condor για την περίοδο του καλοκαιριού στην Ελλάδα φέτος, πραγματοποιούνται στη Σάμο, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Στο παρελθόν είχαμε δει ξανά τα αεροσκάφη της στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 η εταιρεία είχε ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη και την συνέδεε με πολλούς προορισμούς στη Γερμανία.
Χθες Παρασκευή 28 Απριλίου, είδαμε για άλλη μια φορά να προσγειώνεται το πρώτο αεροσκάφος της Condor στο «Μακεδονία» σε προγραμματισμένη πτήση και με σημείο αναχώρησης το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Από αυτή την ημέρα και μέχρι 24 Οκτωβρίου, η απευθείας πτήση Φρανκφούρτη-Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Η ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη είναι καλή αφού πετά στις 09:05 ή 09:20 ανάλογα την ημέρα, αλλά από Φρανκφούρτη είναι λίγο “βάρβαρη” η αναχώρηση αφού πετά στις 04:45 το πρωί.
Η εταιρεία έχει τρεις (3) κατηγορίες ναύλων (Economy Light, Εconomy, Premium Class), επιλογή ναύλου με χειραποσκευή, με βαλίτσες, φαγητό/θέση επί πληρωμή ανάλογα με την κατηγορία, ανταποκρίσεις στο δίκτυο μακρινών προορισμών της εταιρείας κτλ Μια μέση τιμή απλής μετάβασης κυμαίνεται στα 60 ευρώ, ενώ με επιστροφή στα 100 ευρώ μαζί με τους φόρους, χωρίς γεύμα και βαλίτσες, αλλά με μία χειραποσκευή 6 κιλών.
Ο Ντίνος Φραντζεσκάκης ( εκπρόσωπος της Condor στην Ελλάδα και την Κύπρο) είπε απευθυνόμενος στους ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και τον εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης: ” Σε κάθε κουβέντα που κάνουμε με εκπροσώπους διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, τους προτείνω πάντα Θεσσαλονίκη ! Θεωρώ πως η αγορά είναι ακόμη παρθένα και τώρα είναι η εποχή ώστε οι αεροπορικές εταιρείες -κυρίως χαμηλού κόστους- να πετούν εδώ ακόμη και όλο το χρόνο. Για φέτος το χειμώνα είναι λίγο δύσκολο να συνεχιστούν τα δρομολόγια, αλλά το ελπίζουμε να συμβεί ίσως στην επόμενη χρονιά.”
Την παρουσίαση έκανε ο Κώστας Μοσχίδης. υπεύθυνος πωλήσεων της Discover the world, δηλαδή της εταιρείας που εκπροσωπεί την Condor στην Ελλάδα. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε κλήρωση όπου kai ως δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο για Φρανκφούρτη.
Η Condor ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 1956, θεωρείται μια εταιρεία τύπου low cost αλλά με μεγάλη δραστηριότητα κυρίως στις πτήσεις τσάρτερ, ενώ εστιάζει περισσότερο σε προορισμούς αναψυχής ( leisure). Σήμερα πετά σε εβδομήντα (70 )προορισμούς, μεταφέρει επτά εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και ο στόλο της αποτελείται από σαράντα δύο (42) αεροσκάφη τύπου Α-320, Α-321, Β757-300 και Β767-300 για πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments