Αυτό που συζητιόνταν έντονα την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πραγματικότητα. Ανοίγουν τα σύνορα για επισκέπτες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ζώνης Σέγκεν καθώς και πέντε ακόμη χώρες, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Ισραήλ.
Αυτό προβλέπει σημερινή notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Οι επισκέπτες από αυτές τις χώρες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε εφταήμερη καραντίνα εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 μέρες πριν την άφιξη τους ή έχουν μαζί τους αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.
Για όλους τους υπόλοιπους ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα τα οποία παρατείνονται ως τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, δηλαδή αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών και εφταήμερη καραντίνα.
Αυτό δεν σημαίνει πως θα αρχίσουν από αύριο να καταφθάνουν α στη χώρα μας ορδές τουριστών, καθώς ο ελληνικός τουρισμός είναι επί του παρόντος κλειστός. Λειτουργούν ελάχιστα ξενοδοχεία, η εστίαση είναι κλειστή το ίδιο και η διασκέδαση, οι διεθνείς πτήσεις είναι λιγοστές ενώ από αξιοθέατα είναι ανοιχτοί μόνο οι αρχαιολογικοί χώροι με αυστηρές προϋποθέσεις για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με αυτά που κατά καιρούς ακούσαμε από τους αρμοδίους, όσοι φτάνουν στη χώρα μας έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις που ισχύουν και για τους μόνιμους κατοίκους, δηλαδή χρήση μάσκας περιορισμοί στην μετακίνηση κλπ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments