Έχουν γεμίσει τα αεροδρόμια της Ευρώπης με τέτοιες μεταλλικές κατασκευές. Ανήκουν στις αεροπορικές εταιρείες και με αυτές μετρούν το μέγεθος των χειραποσκευών. Αν η χειραποσκευή χωρά μέσα στη μεταλλική θήκη, τότε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους με ή χωρίς χρέωση. Αν όχι, θα πρέπει να την παραδώσετε για να ταξιδέψει στο αμπάρι του αεροσκάφους, πληρώνοντας την ανάλογη χρέωση που δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν είναι μικρή
Κάποιες από αυτές τις κατασκευές δεν μετρούν μόνο το μέγεθος της χειραποσκευής αλλά και το βάρος της. Είναι δηλαδή και ζυγαριά χειραποσκευών.
Τον έλεγχο δεν τον κάνουν υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας αλλά της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, οι οποίοι ανάλογα με τις οδηγίες που έχουν από την αεροπορική εταιρεία, είναι αυστηροί οπότε υπολογίζουν και το εκατοστό ή ελαστικοί οπότε για μερικά εκατοστά ή κιλά παραπάνω δεν θα σας χρεώσουν.
Στις πύλες προς το αεροσκάφος έχουν καταγραφεί άπειρα επεισόδια μεταξύ επιβατών και υπαλλήλων, όταν το μέγεθος ή το βάρος των χειραποσκευών ξεπερνούσε για πολύ λίγο τα όρια.
Οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν πλέον αρκετά χρήματα από τη χρέωση αποσκευών και χειραποσκευών, οπότε έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανόνες και όρια. Δυστυχώς η κάθε μια έχει τα δικά της, οπότε κάθε φορά θα πρέπει να ενημερώνεστε τι ισχύει στην κάθε μία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments