Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δυο Βρετανοί, επιβάτες πτήσης της Wizz Air από το Λονδίνο, συνελήφθησαν καθώς δημιούργησαν επεισόδια σε βάρος άλλων επιβατών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυο καβγατζήδες ήταν ήδη μεθυσμένοι όταν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το πλήρωμα να τους πουλά επιπλέον αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει σκηνές πανικού και οργής ανάμεσα στους επιβάτες που έδιναν και έτρωγαν ξύλο. Μια βδομάδα νωρίτερα, άλλος ένας Βρετανός συνελήφθη για παρόμοιο λόγο και πάλι σε πτήση προς το Ηράκλειο.
Τις ίδιες μέρες στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ συνελήφθησαν έξι Βρετανοί που πλακώθηκαν μέσα σε αεροπλάνο της KLM που έφτασε από το Μάντσεστερ.
Το κακό έχει παραγίνει, ιδιαίτερα στις πτήσεις που μεταφέρουν τουρίστες σε θέρετρα της Μεσογείου. Βασική αιτία είναι το αλκοόλ, ενίοτε ο ρατσισμός, αλλά και η ροπή κάποιων προς τη βία.
Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν λύσεις από τις κυβερνήσεις, προτείνοντας πιο αυστηρές ποινές σε όσους δημιουργούν καυγάδες και επεισόδια κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ωστόσο όταν οι αρμόδιοι ζητούν από τις αεροπορικές εταιρίες να σταματήσουν την πώληση αλκοόλ στις πτήσεις, αυτές σφυρίζουν αδιάφορα…
Στην ΗΠΑ τα δυο τελευταία χρόνια υπήρξε μηδενική ανοχή του νόμου απέναντι στους ταραξίες των πτήσεων. Υπήρξε σχετική παρέμβαση ακόμη και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πολλοί οδηγήθηκαν στις φυλακές και επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα. Ωστόσο εκεί το πρόβλημα ήταν άλλο. Τα περισσότερα επεισόδια ξεκινούσαν από την άρνηση κάποιων να φορέσουν μάσκα τις περισσότερες φορές οπαδοί του Τραμπ που νόμιζαν πως έκαναν αντίσταση στην κυβέρνηση.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments